Nazare reclama ambasadorului Ungariei firma care construieste centura Clujului

Marti, 21 Februarie 2012, ora 22:47
2503 citiri
Nazare reclama ambasadorului Ungariei firma care construieste centura Clujului

Ministrul Transporturilor Alexandru Nazare a transmis ambasadorului Ungariei nemultumirea partii romane fata de prejudiciile pe care o firma ungara le produce prin oprirea lucrarilor la centura Clujului.

Nemultumit de deteriorarea lucrarilor partial realizate si de sistarea proiectului, Nazare s-a intalnit marti cu ambasadorul Ungariei la Bucuresti, Oskar Fuzes, pentru a reclama decizia firmei ungare Vegyepszer, informeaza Mediafax.

La intrevedere au participat si reprezentanti ai Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale.

"Sistarea completa a lucrarilor inca din luna noiembrie, declararea insolventei firmei Vegyepszer in paralel cu neplata subcontractorilor, au provocat pierderi materiale atat statului roman prin beneficiarii contractuali (CNADNR), cat si companiilor de dezvoltare de infrastructura din Romania.

Este inacceptabil pentru Romania sa piarda atat veniturile la bugetul de stat pe care acest proiect le-ar fi adus, cat si impozitele si salariile pe care constructorii romani le-ar fi putut plati daca erau respectate obligatiile contractuale de catre firma ungara. Situatia ne nemultumeste profund si am transmis partenerilor maghiari aceasta nemultumire", a declarat ministrul Transporturilor.

In plus, ministrul Alexandru Nazare a acuzat si faptul ca o banca ungara a blocat "din motivatii tehnice deloc credibile" recuperarea garantiei de buna executie la contractul cu Vegyepszer pentru reabilitarea DN 66, sectorul Rovinari - Bumbesti Jiu, contract reziliat.

In luna ianuarie, mai multe grinzi ale parapetului din beton care asigura consolidarea unui versant de pe centura de ocolire s-au deplasat in urma unei alunecari de teren cauzata de infiltratiile de apa.

Directorul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) Cluj, Ion Pantelimon, a declarat ca este afectata o portiune de aproximativ o suta de metri.

Lucrarile la centura de ocolire Valcele - Apahida, cu o lungime de aproximativ 24 de kilometri, au inceput in anul 2006. Traficul rutier a fost deschis in 21 octombrie 2011, in prezenta premierului Emil Boc, intreaga centura avand ca termen de finalizare in iunie 2012.

Costurile initiale ale lucrarii au fost de aproximativ 50 de milioane de euro si au ajuns la peste 115 milioane de euro.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#centura Cluj, #Alexandru Nazare ambasador Ungaria , #drumuri