Noi dezvaluri din interiorul CNADNR - Un fost director cere controale: Dovezile sunt acolo

Duminica, 16 August 2015, ora 10:39
4876 citiri
Noi dezvaluri din interiorul CNADNR - Un fost director cere controale: Dovezile sunt acolo
Foto: CNADNR

Stefan Scorus, fost director al proiectelor cu fonduri europene din cadrul CNADNR, sustine ca in institutie trebuie facut un control de catre Corpul de control al premierului sau al ministrului Transporturilor, pentru ca in activitatea acesteia exista foarte multe nereguli.

"Poate domnul ministru prin Corpul de control sau prim-ministrul prin Corpul sau de control sa dispuna o ancheta si la CNADNR. Acolo sunt lucruri mult mai grave decat ceea ce spun colegii mei, iar dovezile sunt acolo. Nu trebuie decat sa vina un corp de control, un organ de cercetare abilitat", a declarat Stefan Scorus la Digi 24.

Acuzatii grave la adresa directorilor din Compania de Autostrazi: Spaga, furt, ilegalitati

Scorus nu mai ocupa functie de conducere, fiind un simplu angajat al companiei si spune ca se incearca inlaturarea sa din CNADNR.

Acesta sustine ca de cand compania a fost reorganizata directia de monitorizare a proiectelor cu finantare europeana, condusa de el, a fost desfiintata. Lui i s-a propus un alt post, dar l-a refuzat.

"Deoarece nu vreau sa accept noua functie, ma supun la fel de fel de umilinte, mi-au luat biroul, m-au tinut pe holuri, nu au vrut sa-mi dea salariul, mi l-au dat partial. Eu cred ca vor sa ma forteze sa plec din companie si eu fac parte din gasca celor incomozi si deci si eu trebuie sa fiu eliminat", a sustinut Stefan Scorus.

Director al Companiei de Autostrazi, suspendat din functie in urma unei aparitii Tv

Acesta nu este primul director din companie care vorbeste despre nereguli. Lui Alin Goga, care ocupa functia de director adjunct de investitii din cadrul Directiei Drumuri si Poduri Craiova, i s-a suspendat contractul dupa ce a sustinut intr-o o emisiune TV ca autostrada Sibiu-Orastie trebuie inchisa si reconstruita, nepermitand circulatia in conditii de siguranta.

In ciuda suspendarii, Goga a continuat sa discute despre neregulile din institutie. Intrebat daca sefii din CNADNR iau spaga, acesta a raspuns: "Sunt directori care au case mai mari decat Versailles-ul si au lucrat toata viata lor la stat".

Liviu Costache, alt angajat al CNADNR, este si el cercetat disciplinar pentru ca a participat la o emisiune TV in data de 4 august.

"La aceasta emisiune si domnul Costache a facut afirmatii nefondate, neadevarate, jignitoare si calomnioase la adresa companiei si a angajatilor sai. Si in acest caz, conform legislatiei, comisia de cercetare disciplinara solicita domnului Costache probarea celor afirmate", a anuntat CNADNR.

Costache a fost directorul directiei comerciale din cadrul CNADNR, iar dupa reorganizarea acesteia i s-au propus doua posturi de conducere pe care le-a refuzat. Contractul lui Liviu Costache cu CNADNR a fost desfacut in 2011, dar a fost reangajat in companie in 2014.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#nereguli CNADNR, #fost director CNADNR acuzatii, #controale CNADNR , #drumuri