Transalpina se deschide in iunie, dar doar ziua. Deocamdata drumarii inca deszapezesc

Miercuri, 24 Mai 2017, ora 16:50
2114 citiri
Transalpina se deschide in iunie, dar doar ziua. Deocamdata drumarii inca deszapezesc
Foto: Arhiva Pixabay

Drumarii din Gorj si Valcea actioneaza pe Trasalpina - Drumul Regelui, cu zece utilaje pentru deszapezirea soselei. Circulatia rutiera pe Drumul National 67C va putea fi reluata pe 1 iunie, dar doar in timpul zilei.

Circulatia rutiera pe DN 67C, care leaga judetele Alba, Valcea, Hunedoara si Gorj pe traseul montan, este inchisa pana pe 31 mai, din cauza conditiilor de iarna.

"In fiecare dimineata, la ora 08.00, are loc o analiza a activitatii pe DN 67 C, impreuna cu directorul regionalei, domnul Bogdan Bratu, care a solicitat sa luam masuri urgent, sa acceleram ritmul activitatii pe DN 67 C, pe Drumul Regelui. S-a dispus sa fie dislocati muncitorii de la districtele din Sectia Gorj, din Sectia Targu-Jiu si de la Valcea. Sunt muncitori si dinspre Gorj, dinspre Novaci si dinspre Obarsia Lotrului.

Miercuri trebuie sa filmam ce s-a facut pana acum, urmand ca dupa-amiaza directorul regional sa-l informeze pe domnul ministru Cuc. Din doua in doua zile, domnul Cuc, ministrul Transporturilor, a solicitat prezentarea situatiei activitatilor de pe DN 67 C Transalpina", a declarat Ion Tudor, directorul SDN Targu-Jiu.

Pe langa deszpazire, drumarii se vor ocupa in aceasta saptamana si de montarea semnelor de circulatie pe Transalpina.

"Se ocupa de fixarea semnelor, montarea celor care au fost rupte, consolidarea parapetelui, daca au fost probleme, utilajele curata in continuare drumul. Sunt zece utilaje, lame, freze, buldoexcavatoare si autospeciale cu muncitori, autobasculante care cara piatra din zona. Credem ca la inceputul lunii iunie Drumul Regelui va fi deschis circulatiei publice. Se va circula numai ziua, dimineata de la 07.00, pana seara la 20.00, cu vehicule de 3,5 tone si viteza 30 de kilometri pe ora", a precizat Ion Tudor.

Potrivit acestuia, decizia finala va fi luata de comisia formata din inspectori de siguranta rutiera, ofiteri de la Politie din cele doua judete, dupa finalizarea lucrarilor la santuri si dupa consolidarea marginii drumului, mai ales pe coborare.

In 2016, soseaua Transalpina a fost deschisa pe 15 iunie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Transalpina deschisa iunie, #Transalpina deszpazire, #Transalpina zapada , #drumuri