Tronsonul Bucuresti - Ploiesti este gata. Din pacate, doar pe Google Maps

Miercuri, 29 Septembrie 2010, ora 17:24
6743 citiri
Tronsonul Bucuresti - Ploiesti este gata. Din pacate, doar pe Google Maps

Cei de la Google s-au miscat mai repede decat constructorii si au asezat deja pe harta tronsonul Bucuresti - Ploiesti, parte a autostrazii Transilvania (A3).

In vreme ce lucrarile de executie au "inghetat", utilizatorii Google Maps care vor sa ajunga de la Bucuresti la Ploiestile pot opta in vederea parcurgerii acestui traseu pentru varianta marcata cu indicativul rutier "A3". Acesta este traseul cel mai scurt pe ruta Bucuresti - Ploiesti sugerat de Google Maps.

Autostrada A3 reprezinta, de fapt, unirea a doua autostrazi independente - Autostrada Bucuresti - Brasov si Autostrada Brasov - Cluj - Bors - ce vor lega orasele Bucuresti, Ploiesti, Brasov, Fagaras, Sighisoara, Targu Mures, Turda, Cluj, Zalau si Oradea, avand o lungime de peste 550 de km.

Autostrada Transilvania, asa cum mai este denumita, se dovedeste a fi un proiect ce nu va intampina traditionalele probleme legate de intarzieri ale termenelor de finalizare. Acest lucru se intampla insa doar pe hartie sau, mai nou, pe harta celor de la Google.

Aplicatia Google Maps, accesata atat prin telefon, cat si prin browser web, ii indruma pe utilizatorii care vor sa ajunga la Ploiesti sa ruleze cu toata increderea pe Autostrada Bucuresti - Ploiesti, aceasta fiind deja marcata, exact pe traiectoria oficiala. Mai exact, harta de la Google indica circa 48 de km pe care soferii ar fi trebuit, in teorie, sa ii parcurga pe autostrada A3.

In realitate, lucrurile stau altfel, deoarece lucrarile la acest tronson stagneaza de cateva luni din lipsa banilor, si asta dupa o alta perioada in care autostrada "a stat pe loc", incurcata fiind de cateva situri arheologice ce i-au stat in cale.

Cele doua segmente care compun Autostrada Bucuresti - Ploiesti au o lungime de 19,5 km (sectiunea Bucuresti - Moara Vlasiei), respectiv 42,5 km (bucata ramasa pana la Ploiesti) si trebuiau finalizate in acest an. Fostul sef de la Ministerul Transporturilor, Radu Berceanu, a anuntat inca de la inceputul acestei veri amanarea procedurii de dare in folosinta.

Conform planificarii CNADNR pe anii 2007-2013, la finele anului 2009 ar fi trebuit sa fie gata trei segmente de drum: Bors - Zalau, Gilau - Turda si Bucuresti - Moara Vlasiei, cel din urma primind intre timp o prelungire a termenului initial - decembrie 2010, insa nu va fi gata nici atunci. Doar vestita portiune dintre Gilau si Turda, inaugurata cu mare fast de catre premierul Emil Boc la 1 decembrie 2009, s-a finalizat la termenul initial.

In ceea ce priveste segmentul Bucuresti - Ploiesti, autoritatile romane sustin ca mai au nevoie de inca 1,7 miliarde de lei pentru finalizare, bani ce ar trebui alocati de la bugetul de stat. Momentan nimeni nu poate sa spuna cand se va putea circula pe Autostrada Bucuresti - Ploiesti, deoarece nu se mai gasesc in buget sumele necesare finalizarii lucrarilor de executie.

Nici autostrada Nadlac - Arad - Timisoara nu va fi gata la termen. Aceasta trebuia sa fie data in folosinta anul acesta, insa fostul ministru, Radu Berceanu, promitea acum o luna ca finalizarea tronsonului Arad - Timisoara se va efectua in 2011 si abia apoi se va incepe constructia tronsonului Nadlac - Arad. Acum, odata cu schimbarea garniturii de conducere de la Transporturi, vom avea, cel mai probabil, si alte termene de finalizare. Asadar, ministru nou, promisiuni noi.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#tronson Bucuresti Ploiesti, #Autostrada A3 Google Maps , #drumuri