Elicopter SMURD prabusit in lacul Siutghiol: Toti cei patru membri ai echipajului au murit

Marti, 16 Decembrie 2014, ora 06:22
12599 citiri
Elicopter SMURD prabusit in lacul Siutghiol: Toti cei patru membri ai echipajului au murit
Foto: Digi 24

Operatiunile de salvare desfasurate in urma prabusirii unui elicopter SMURD in lacul Siutghiol, in Constanta, s-au incheiat marti dimineata, dupa ora 04:00. Toti cei 4 membri ai echipajului au fost gasiti, insa toti au murit.

Elicopterul SMURD era de tip EC 135 si apartinea Serviciului din Constanta. La bord se aflau pilotul, copilotul, un medic si o asistenta.

Prima persoana gasita a fost medicul de pe elicopter, Laura Vizireanu, de la Unitatea de Primiri Urgente a Serviciului Judetean Constanta. Ea a fost initial resuscitata, dar a murit la spital, inainte de miezul noptii.

Elicopter SMURD prabusit in lacul Siutghiol

Copilotul a fost gasit la cinci ore de la accident, legat de scaun cu centura de siguranta, la o adancime de sase metri. S-a incercat in zadar resuscitarea sa, el fiind in stop cardio-respirator si neprezentand semne vitale.

Al treilea om gasit a fost pilotul, care a fost transportat la spital insa medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

Elicopter SMURD prabusit in Siutghiol: Parchetul Militar a deschis dosar penal

Ultima persoana gasita dupa ora 04:00 dimineata, la 12 ore de la accident, a fost asistenta, in varsta de 38 de ani. Asistenta de la Spitalul Judetean Constanta aflase luni ca este insarcinata si il anuntase pe logodnicul sau.

Luni seara, toate elicopterele de acest fel (7 elicoptere SMURD) au fost blocate la sol, dupa o decizie a Inspectoratului General de Aviatie, anuntata de Raed Arafat. Masura este una preventiva, pentru a evita orice problema care ar putea aparea din cauza unor eventuale defectiuni tehnice.

Cei 4 traiau dupa ce elicopterul s-a prabusit

Martorii spun ca dupa prabusire s-au auzit strigate de ajutor dinspre locul accidentului, ceea ce indica faptul ca dupa momentul impactului au existat supravietuitori.

Unul dintre oamenii care au vazut accidentul si a sunat la 112 a povestit, pentru B1 Tv, cum s-a intamplat totul.

16:11 - "Am vazut un elicopter, mergand foarte lin, a ajuns foarte usor deasupra apei, in momentul impactului aveai senzatia ca vrea sa aterizeze pe apa. In momentul impactului s-a dat peste cap, apa s-a ridicat. Dupa 10 minute s-au ridicat 4 capete care strigau 'Ajutor, ajutor, o sa murim inghetati!'".

16:12 - Primul apel la 112, unde i s-ar fi raspuns: "Stim, s-a inregistrat apelul" dupa care i s-ar fi inchis telefonul. "Cred ca am sunat de 7 ori". "Victimele au strigat cam 20 de minute, dupa care nu s-a mai auzit nimic".

Salvatori veniti cu barca cu motor stricat - au vaslit

Elicopter SMURD prabusit in Siutghiol: Salvatori veniti cu barca cu motor stricat - au vaslit

Un echipaj al ISU care a intervenit pentru salvarea pasagerilor din elicopterul prabusit luni in lacul Siutghiol a ajuns la fata locului fara a avea motorul barcii functional, astfel ca oamenii au fost nevoiti sa vasleasca in larg.

Purtatorul de cuvant al ISU Dobrogea, plutonierul Anca Chirita, a precizat la B1 Tv ca motorul barcii nu pornea, astfel ca salvatorii au decis sa vasleasca, pentru a salva timp.

Parchetul Militar a deschis un dosar penal ca urmare a prabusirii elicopterului SMURD.

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#elicopter SMURD prabusit morti , #elicopter SMURD prabusit