400 de jandarmi vor asigura linistea turistilor pe litoral toata vara

Duminica, 13 Iunie 2010, ora 13:24
911 citiri

Peste 400 de jandarmi din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobile Constanta si al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Constanta vor asigura, zilnic, in perioada 1 iulie - 15 septembrie, ordinea si siguranta publica pe litoralul Marii Negre.

Echipajele de jandarmerie vor actiona in patrule mixte impreuna cu Politia pentru a preveni si combate faptele antisociale.

Jandarmii vor fi prezenti in zona turistica a municipiului Constanta (Portul Tomis, plaja Modern si Cazino Constanta), precum si in statiunile Mamaia, Navodari, Costinesti, Neptun, Eforie Nord si Sud.

Pe timpul sezonului estival, jandarmii vor patrula si pe plajele din aceste statiuni, pentru siguranta turistilor si, in special, pentru evitarea neplacerilor pe timpul vacantei petrecute pe litoralul Marii Negre.

Jandarmii vor desfasura si actiuni punctuale pentru prevenirea faptelor antisociale, fiind vizate in special zonele aglomerate, bazarurile, parcurile de distractii, discotecile si parcarile slab iluminate, precizeaza sursa citata.

De asemenea, jandarmii vor sprijini autoritatile publice pe timpul desfasurarii actiunilor pentru combaterea fenomenului muncii fara forme legale, controlul activitatilor desfasurate pe plaja, precum si pentru combaterea surselor de poluare a factorilor de mediu.

Pentru o vacanta fara incidente nedorite, Jandarmeria Romana sfatuieste turistii: sa nu lase nesupravegheate bunurile (genti, portofele, telefoane mobile etc.) cand se afla pe plaja, sa nu lase bunuri de valoare in camerele de hotel sau in autoturisme, sa se asigure intotdeauna ca au incuiat usa si au inchis ferestrele camerei unde sunt cazati, sa nu parcheze autoturismele in locuri ferite sau slab luminate si sa se asigure ca au incuiat portierele, sa evite purtarea bunurilor de valoare, care pot atrage atentia posibililor infractori (bijuterii, sume de bani, carti de credit).

De asemenea, daca observa persoane cu un comportament antisocial sau sunt abordati de persoane necunoscute cu scopuri obscure, cetatenii sunt sfatuiti sa anunte cel mai apropiat echipaj de jandarmerie. Cetatenii pot solicita interventia Jandarmeriei apeland non-stop numarul unic de urgente 112.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#jandarmi litoral romanesc, #jandarmi siguranta litoral , #eveniment