Amenda uriasa si scandal dupa spectacolul lui Evgheni Plushenko de la Cluj

Marti, 10 Decembrie 2019, ora 13:05
11150 citiri
Amenda uriasa si scandal dupa spectacolul lui Evgheni Plushenko de la Cluj
Foto: Facebook/Evgheni Plushenko

Firma care a organizat spectacolul "Kings on Ice" de la Cluj-Napoca, ce s-a transformat intr-un dezastru, a fost amendata cu 50.000 de lei de Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Cluj. Totodata, compania este obligata sa restituie pretul biletelor pentru cei care nu au participat la eveniment.

Kings on Ice a fost un spectacol sustinut de patinatorul rus Evgheni Plushenko.

Comisariatul a primit zeci de reclamatii in urma carora s-au descoperit mai multe probleme la organizarea showului.

"In urma cercetarii a 30 de reclamatii depuse impotriva organizatorului Kings on Ice, s-au descoperit mai multe deficiente. Prin neasigurarea suprafetei de gheata, conform standardelor, evenimentul a fost reprogramat pentru a doua zi, data la care suprafata ghetii prezenta neconformitati, consumatorii au fost tinuti in conditii improprii, in frig, nefiindu-le permis accesul cum era in program, nu a existat comunicare referitoare la reprogramarea spectacolului si nici privind recuperarea sumelor platite, spectacolul trebuia sa tina 120 de minute si a fost comprimat la 70 de minute. Organizatorul a fost sanctionat contraventional cu amenda de 50.000 de lei", se arata in comunicatul CJPC Cluj.

Comisarii au dispus firmei organizatoare sa restituie contravaloarea biletelor pentru cei care care nu au participat la spectacol.

Citeste reactia artistului dupa incidentele de la Cluj

Val de critici: Bataie de joc!

De altfel, spectacolul sustinut de patinatorul rus Evgheni Plushenko la Cluj-Napoca a starnit un puternic val de critici la adresa organizatorilor. Oamenii spun ca sportivul a cazut si, rupand gheata, a tasnit apa de sub ea, dar si ca spectacolul a fost amanat de sambata pana duminica din cauza ghetii si nu a existat o comunicare pe aceasta tema.

"Bataie de joc! Am mers la Polivalenta plina de emotii! Maine nu am cum sa vad spectacolul pentru ca dimineata trebuie sa plec din oras! L-am asteptat din primavara de cand am luat biletul!", a scris un utilizator pe Facebook.

Un altul a criticat faptul ca organizatorii nu au anuntat din timp ca spectacolul nu poate avea loc in ziua programata: "Stiati ca nu va fi gata gheata si ca spectacolul nu se tine!!! Si ati redus durata spectacolului la jumatate!!! Returnati jumatate din pretul biletelor? Dezastruos!!! Ne-ati tinut in frig fara nicio jena!!".

O alta persoana nemultumita scrie ca testele de gheata nu se fac cu o ora inainte de spectacol, asa cum au sustinut organizatorii, ci se fac cel putin cu o zi inainte: "Sunteti efectiv penibili. Sigur Plushenko si restul patinatorilor nu vor mai veni niciodata in Cluj si au tot dreptul sa faca asta. Traim in Romania si nu ma mai mira nimic".

"In primul rand, spectacol amanat de pe o zi pe alta fara ca organizatorii sa anunte pe spectatori. Cauza amanarii fiind calitatea ghetii care nici a doua zi nu a fost in regula, asfel patinatorii de renume mondial au cazut in timpul exercitiului de mai multe ori. Sa va fie rusine pentru organizatori intr-un oras de 5 stele.

Spectacolul a fost anuntat ca va tine 3 ore, dar in realitate s-a tinut numai 1 ora si 20 de minute, iar din cei 20 de patinatori anuntati au fost cam jumatate prezenti. Prin aceasta cale solicitam despagubiri de la firma organizatoare pentru spectatori", a scris un alt utilizator.

Oamenii spun ca Evgheni Plushenko a cazut la un moment dat, pentru a-si sustine moral fiul, care a cazut si el, dar, rupand gheata, a tasnit apa: "Ce a tinut de patinatori a fost minunat in ciuda tuturor impedimentelor si atat cat au reusit sa performeze in limita sigurantei lor. Gheata de toata jena. De aceea spectacolul a tinut o ora, pentru ca gheata se topea in jurul lor. Apoi a tasnit apa ca o fantana arteziania.

Nu doar firma responsabila pentru gheata e vinovata, ci voi, organizatorii. De aceea sunteti organizatori, sa va asigurati ca totul iese perfect pentru un astfel de show! Am luat biletul din februarie si am venit din alt judet! De-a dreptul penibil. Normal ar fi ca toata lumea sa primeasca despagubiri".

Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei se încinge. Gabriela Firea îl trimite pe Cristian Popescu Piedone înapoi la sectorul 5. Ea a a declarat vineri, 26 aprilie, că "ar fi o normalitate"...
#Evgheni Plushenko amaneda organizatori Cluj, #Evgheni Plushenko Cluj , #eveniment