Ancheta ITM la fabrica de textile al carei patron strain injura angajatii si foloseste cuvinte obscene (Video)

Miercuri, 09 August 2017, ora 19:48
6145 citiri
Ancheta ITM la fabrica de textile al carei patron strain injura angajatii si foloseste cuvinte obscene (Video)
Foto: Pixabay

Inspectoratul Teritorial de Munca Prahova a facut, miercuri, un control la o fabrica de textile din localitatea prahoveana Paulesti, dupa ce in spatiul public a aparut o inregistrare in care patronul strain ii injura si ii jigneste in mod repetat pe angajati, folosind cuvinte obscene, strigand la ei si spunandu-le ca daca nu le convine situatia pot sa plece.

In urma constatarilor facute pe teren, Inspectorii de munca vor incheia joi procesul-verbal.

Reprezentantii ITM Prahova au facut, miercuri dupa-amiaza, un control la o fabrica de confectii textile din Paulesti, judetul Prahova, dupa ce in spatiul public a aparut o inregistrare facuta la mijlocul lunii iunie, in care patronul cipriot al fabricii ii ameninta si ii jigneste pe angajatii care isi cer drepturile salariale intarziate.

Potrivit inregistrarii, patronul fabricii le vorbeste angajatilor in limba enegleza, ii injura, ii ameninta si foloseste cuvinte obscene spunandu-le sa taca si sa plece daca nu le convine situatia, iar un translator le traduce angajatilor, evitand sa traduca si injuraturile spuse in engleza.

Patronul cipriot ii face pe angajati "animale", "idioti" si niste "nimicuri", le spune ca sunt "dezgustatori", urla la ei si ii ameninta ca ii stie pe cei "cu gura mare" si ca foarte curand va scapa de acestia.

El le spune ca vine de la alte fabrici si ca sunt alti oameni care nu ti-au primit salariile si nu au facut atata caz, adaugand ca unii angajati mai asteapta inca de la Craciun salariul.

"Niciunul dintre voi nu gandeste. De cate ori v-am platit cu o zi, doua, trei mai devreme a venit cineva sa multumeasca? Sunteti dezgustatori", spune patronul cipriot, potrivit inregistrarii.

Prefectul judetului Prahova, Madalina Lupea, a declarat pentru News.ro ca joi va fi incheiat procesul-verbal in urma controlului de miercuri facut de catre inspectorii de munca prahoveni.

Fabrica de confectii are peste 300 de angajati, majoritatea oameni din zona.

Ce spune premierul despre acest caz

Premierul Mihai Tudose a comentat, miercuri, acest caz, multumindu-i Ministrului Muncii, Lia Olguta Vasilescu, pentru ca s-a implicat.

"Vreau sa va multumesc doamna ministru (Lia Olguta Vasilescu - n.red.) pentru implicarea si determinarea cu care ati actionat in ceea ce priveste cazul acela de la Prahova cu patronul care era mare sef peste angajati, de parca-i platea nu fiindca munceau, ci ca sa-i aiba la dispozitie pentru orice. Nu se poate asa ceva, Romania este, totusi, o tara, nu un loc fara stapani si va multumesc frumos", a declarat Mihai Tudose in deschiderea sedintei de Guvern.

Lia Olguta Vasilescu a reactionat pe Facebook imediat dupa aparitia in spatiul public a inregistrarii si a cerut detalii despre caz.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Situația candidatului Cătălin Cîrstoiu se complică pe zi ce trece, iar PSD și PNL par că s-au spălat pe mâini în ceea ce îl privește. Recent, Marcel Ciolacu a declarat că medicul...
#ancheta fabrica Prahova patron, #patron englez fabrica textile , #eveniment