Apocalipsa nu mai vine - Noua Zeelanda a scapat de sfarsitul lumii

Sambata, 21 Mai 2011, ora 12:05
13055 citiri
Apocalipsa nu mai vine - Noua Zeelanda a scapat de sfarsitul lumii
Foto: CNN

Multi oameni au renuntat la locurile de munca sau au luat astfel de decizii pe care in mod normal nu le-ar fi luat doar pentru ca au fost convinsi ca sambata, pe 21 mai 2011, va veni Apocalipsa, asa cum a prezis-o pastorul american Harold Camping.

Surpriza, insa! Noua Zeelanda, prima tara care ar fi trebuit sa fie sortita sfarsitului, a scapat teafara si nevatamata de Apocalipsa.

"Aceste tipuri de previziuni vin in special in perioade de incertitudini economice sau sociale", au precizat scepticii din Noua Zeelanda.

Prezicatorul american, Harold Camping, in varsta de 89 de ani, anuntase ca Ziua Judecatii va veni fix pe 21 mai, iar un cutremur puternic va lovi Pamantul, declansand Apocalispa, mai intai in Noua Zeelanda si apoi in intreaga lume. Acelasi pastor a mai prezis Sfarsitul lumii si in 1994, insa nimic nu s-a schimbat de atunci.

Harold Camping este si prezentator la postul Family Radio, institutie care mediatizeaza Apocalipsa prin afise stradale. Pastorul este sigur ca sfarsitul lumii va fi sambata, pe 21 mai, el reusind astfel sa-si atraga sute de adepti, care au pornit in Statele Unite sa raspandeasca marea veste, noteaza Nz Herald.

"Stim fara niciun fel de indoiala ca acest lucru se va intampla", a declarat Camping. Aproximativ 2.000 de panouri au fost amplasate in Statele Unite de sustinatorii acestuia prin care se anunta sosirea Apocalipsei.

Harold Camping spune ca isi va petrece ziua de 21 mai alaturi de sotia sa.

"Voi incerca, probabil, sa fiu foarte aproape de un televizor sau un radio. Voi fi interesat de ceea ce se intampla in cealalta parte a lumii", a spus el.

Apocalipsa vine pe 21 mai, inclusiv la Timisoara - secta

Camping sustine ca pe 21 mai 2011 se implinesc 7.000 de ani de cand Noe a salvat omenirea de potop.

"In sapte zile voi trimite ploaie pe pamant timp de 40 de zile si 40 de nopti, iar in potop vor disparea toate creaturile de pe fata Pamantului", spune Biblia.

Potrivit pastorului, cele sapte zile dinaintea potopului reprezinta 7.000 de ani. Cum potopul a avut loc in anul 4.990 i.Hr., cei 7.000 de ani se implinesc in 2011.

Apocalipsa ca afacere

FamilyRadio, condusa de Harold Camping traieste din donatii, sustinand ca banii sunt reinvestiti in publicitate si costuri de difuzare. Compania este evaluata la 72 de milioane de dolari, noteaza Business Insider. Societatea pretinde ca detine licitatii denumai 1,5 milioane de dolari.

Panouri informative, prin care Apocalipsa este anuntata pentru 21 mai 2011, au aparut atat in Capitala, in zona Lujerului si cartierul Titan, cat si in Timisoara sau alte orase din tara. Intre timp, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu a dat ordin, sambata, ca toate panourile din Bucuresti sa fie acoperite, iar firma care le-a amplasat sa fie amendata, potrivit Antena 3.

La randul sau firma de panotaj implicata in popularizarea mesajului apocaliptic spune ca nu incalca nicio prevedere legala.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Apocalipsa pastor american, #sfarsitul lumii prezis pastor , #eveniment