Avocatii lui Sobaru: Este un tip romantic. Asa intelege el sa protesteze, e ca un fel de Don Quijote

Vineri, 03 Octombrie 2014, ora 15:45
1817 citiri
Avocatii lui Sobaru: Este un tip romantic. Asa intelege el sa protesteze, e ca un fel de Don Quijote
Foto: Arhiva

Avocatul lui Adrian Sobaru, protestatarul care a intrat cu masina in gardul Guvernului, spune ca acesta nu are probleme psihice si ca regreta gestul sau.

"Am convenit si constat ca in starea de oboseala, stres, emotie, pe care le are, ar fi bine pentru o expertiza obiectiva si concluzii clare si bune sa se replanifice activitatea. In acest sens am formulat o cerere, ca e bine sa fie odihnit sa vina la expertiza. Nu s-a stabilit ca este nevoie de internarea sa. Poate daca era arestat nu era nevoie de internare.

El nu si-a dat consimtamantul, se considera sanatos mintal si nedandu-si consimtamantul s-a emis mandat daca se opune. Noi nu ne-am opus, dar s-a emis totusi mandat", a precizat avocatul lui Sobaru, citat de B1 Tv.

Adrian Sobaru, retinut dupa ce a intrat cu masina in gardul Guvernului: Va place cum arata tara asta?!

Acesta s-a declarat convins ca Sobaru va demonstra ca nu are probleme psihice si ca are discernamant.

"A recunoscut in fata instantei si a facut cerere de a se lua act de acordul sau de recunoastere a vinovatiei. De Sobaru nici nu pot sa fac aluzii ca ar fi bolnav mintal. Rezultatul acestei expertize ar cantari foarte mult daca ar fi scos ca e bolnav mintal ar cantari ca nici nu ar mai putea fi acuzat. Ar puitea fi internat, dar Doamne fereste de o greseala. Opinia mea este ca este perfect sanatos. A recunoscut ca a facut o greseala. A solicitat instantei sa se ia act de recunoasterea vinovatiei", a adaugat aparatorul lui Sobaru.

Al doilea avocat al protestarului a sustinut, la TVR 1, ca Sobaru este "un tip plapand", "romantic" si nu se considera "vreun erou".

Adrian Sobaru a fost arestat la domiciliu

"El este un adevarat dizident politic. El a incercat sa fie acea voce pustie care urla in desert. A obosit sa mai protesteze si regreta ca in ultimul sau demers de protest a 'reusit' sa savarseasca o fapta penala. Nu a protestat din cauza situatiei familiale, a protestat din cauza situatiei din tara cu privire la intreaga clasa politica. (...)

El este un tip plapand, este chiar vulnerabil, regreta profund. Nu se considera vreun erou. A spus ca vrea sa schimbe mentalitati sa se traiasca mai bine in tara asta. Asta e viziunea lui, poate e si romantic fata de noi. Acest om este cam ca un fel de Don Quijote", a tinut sa precizeze aparatorul lui Adrian Sobaru.

Adrian Sobaru a fost arestat la domiciliu, dupa ce a rupt cu o masina Dacia Break bariera din fata Palatului Victoria. Sobaru mirosea a benzina, existand suspiciunea ca ar fi intentionat sa isi dea si foc. El este este la a treia forma de protest extrem, dupa ce in 2010 s-a aruncat de la balconul Palatului Parlamentului, iar apoi a facut greva foamei in fata sediului TVR.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Sobaru romantic disfcernamant, #Adrian Sobaru analiza psihiatrica, #Adrian Sobaru masina Guvern , #eveniment