Cezar Coraci, la TV Ziare.com: Ce masuri de austeritate mai poate impune FMI?

Joi, 22 Iulie 2010, ora 12:26
1802 citiri
Cezar Coraci, la TV Ziare.com: Ce masuri de austeritate mai poate impune FMI?
Foto: Financiarul

TV Ziare.com va invita sa intrati in dialog joi, incepand cu ora 15.00, cu Cezar Coraci, presedintele asociatiei patronale UGIR-1903, pe tema intalnirii dintre reprezentantii FMI si patronate.

Ce masuri de austeritate mai poate impune Fondul Monetar International Romaniei, dupa ce s-au redus salariile bugetarilor, iar TVA-ul a crescut? Se va impune o modificare a cotei unice?

Ar prefera patronatele o impozitare progresiva, in locul cotei unice? Care ar fi masurile corecte de reducere a cheltuielilor bugetare, pentru atingerea tintei stabilite cu FMI?

Este prea tarziu ca Guvernul sa ia masuri de redresare a economiei, de ajutorarea a firmelor? Ce masuri ar trebui luate pentru ca oamenii de afaceri sa fie incurajati?

Raspundeti la aceste intrebari si la altele, punctuale, la emisiunea prezentata de presedintele UGIR-103, Cezar Coraci.

In perioada 26 iulie - 4 august, se va afla la Bucuresti o delegatie a FMI condusa de Jeffrey Franks, seful misiunii pentru Romania, care va evalua performantele economice recente ale Romaniei, in conformitate cu prevederile Acordului Stand-By si ale Scrisorii de Intentie.

Vizita acestei misiuni va avea ca scop intocmirea raportului pentru eliberarea celei de-a sasea transe, in valoare de 900 de milioane de euro, din cadrul imprumutului de 13,6 milioane de euro acordat de FMI.

Pentru a discuta cu Cezar Coraci, intrati AICI, incepand cu ora 15.00.

Codul de etica

Ziare.com isi rezerva dreptul de a lua masuri impotriva tuturor celor care nu respecta obligatiile ce le revin in urma participarii la emisiune.

Realizatorul emisiunii si comentatorii trebuie sa respecte dreptul la opinie a celorlalti participanti la emisiunie si sa nu faca niciun fel de comentariu discriminator pe criterii fizice, religioase, etnice, rasiale, politice sau culturale.

Toate afirmatiile si comentariile trebuie sa tina cont de existenta dreptului la pluralism politic si social, la diversitate culturala, lingvistica si religioasa.

Atat realizatorul emisiunii, cat si comentatorii nu au voie sa faca niciun fel de afirmatii care ar putea leza demnitatea umana, dreptul la propria imagine sau care sa afecteze in vreun fel protectia minorilor.

Participantii la emisiune nu au voie sa promoveze publicatii, site-uri sau alte canale media cu continut xenofob, rasial, pornografic sau care intra sub incidenta legilor cu privire la drepturile de autor.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Cezar Coraci, #UGIR1903, #intalnire patronate FMI, #masuri austeritate FMI , #eveniment