Ziare.com

Cine mai e filantrop in Romania?

Miercuri, 22 Decembrie 2010, ora 19:59

   

Cine mai e filantrop in Romania?
Romanii sunt mai putin inclinati sa faca acte de filantropie in mod organizat, pentru ca nu exista stimulente fiscale si nici mentalitatea potrivita. Iar cand astfel de acte au loc, acestea ori sunt intamplatoare, ori sunt legate de o sarabatoare religioasa.

Statul nu recunoaste sumele, bunurile sau timpul alocat actiunilor de caritate, in sensul scaderii bazei de impozitare sau al altor avantaje care exista in economiile dezvoltate, comenteaza Adevarul.

Chiar daca romanii nu se compara cu natiunea americana, cea mai generoasa din lume (225 de miliarde de dolari donati in 2009, dupa cum arata statisticile) exista companii care si-au facut un obicei din a ajuta comunitatea. Petrom si BRD-GSG au cheltuit, fiecare, peste doua milioane de euro, anul trecut, pe programe destinate comunitatii.

In ceea ce priveste persoanele fizice, singura modalitate, recunoscuta de statul roman, este directionarea a 2% din impozitul pe venitul personal catre organizatiile umanitare. Dar o facilitate fiscala, in sensul diminuarii impozitelor platite in functie de sumele donate, nu este prevazuta in Codul Fiscal, mai mentioneaza publicatia.

Exista insa si oameni de afaceri care fac inca acte de caritate, dar nu vorbesc despre acestea. Printre acestia se afla Aurel Muntean, Aurel Serban, Gheorghe Dolofan si Bogdan Pitigoi.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1678 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

cind dai de pomana , asta e cuvintul,

nu trebuie sa bati toba ...cunosc zeci de persoane care fac fapte caritabile si nu sunt cunoscute si asa vad firesc ...

 

gigi becali...

a donat 36 milioane de euro,in case,burse,biserici,ajutoare umanitare.Daca macar 100 dintre cei mai bogati donau la fel,nu mai vedeam copii ai strazii,bolnavi fara medicamente,batrini care mor pe strada,etc..dar cind un Tiriac sau Copos sau Videanu sau Prigoana sau Berceanu nu dau un covrig de pomana...Becali si Patriciu doneaza milioane anual,bravo lor..!

Corect, Tamerlan

Si Soros face acte caritabile in Romania, nefiind roman. Acte pt. care este criticat in SUA, vezi doamne, iti faci banii aici dar donatiile le faci in alte tari.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor