Conducerii SNSPA i se cere sa incheie colaborarea cu Mirel Palada, dupa ce l-a batut pe Mihai Gotiu

Joi, 14 Septembrie 2017, ora 21:48
4524 citiri
Conducerii SNSPA i se cere sa incheie colaborarea cu Mirel Palada, dupa ce l-a batut pe Mihai Gotiu
Foto: captura Youtube

Organizatia PACT pentru Romania a solicitat, joi, conducerii Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative sa incheie colaborarea cu Mirel Palada, cadru didactic asociat, si a condamnat "ferm" comportamentul acestuia, dupa bataia din sediul B1 TV.

"PACT pentru Romania condamna ferm comportamentul domnului Mirel Palada, care, aflat intr-un studio de televiziune, l-a lovit cu pumnul in fata pe vicepresedintele Senatului Romaniei, domnul Mihai Gotiu, dupa un schimb de replici. In urma acestui episod, domnul Mirel Palada, cadru didactic la SNSPA si fost purtator de cuvant al Guvernului Romaniei, devine, in mod regretabil, un simbol al comportamentului golanesc in spatiul public si un promotor al 'politicii pumnului in gura' - la propriu.

In acest sens, va solicitam incheierea colaborarii dintre Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative si domnia sa. Consideram ca episodul regretabil care l-a avut in prim-plan pe domnul Mirel Palada, cadru didactic asociat al SNSPA, afecteaza in mod ireparabil imaginea institutiilor care se asociaza cu acesta", se arata intr-o scrisoare deschisa a PACT.

Potrivit sursei citate, SNSPA este "o universitate de prestigiu" iar asocierea sa cu Mirel Palada "ar reprezenta inca o pata pe imaginea atat de incercata a invatamantului superior din Romania".

"In calitatea sa de cadru didactic, domnul Mirel Palada este responsabil de formarea caracterelor a mii de studenti si trebuie sa reprezinte un model de conduita si moralitate in spatiul public. In acest sens, consideram ca gestul sau nu poate nici tolerat, nici acceptat.

Totodata, consideram ca o universitate care promoveaza gandirea critica nu poate fi reprezentata de un cadru didactic incapabil de a accepta opinii diferite si care recurge la violenta fizica pentru a-si impune punctul de vedere. De asemenea, chiar daca domnia sa are optiuni politice diferite fata de colegul sau de platou, gestul la care a recurs dovedeste lipsa unui respect minimal pentru demnitatea publica pe care o ocupa domnul Mihai Gotiu, aceea de vicepresedinte al Senatului Romaniei", se mai arata in scrisoare.

Amintim ca senatorul USR Mihai Gotiu a fost batut, miercuri seara, de sociologul Mirel Palada, fost purtator de cuvant al Guvernului, in pauza de publicitate a unei emisiuni de la B1 TV.

Cei doi s-au contrat in timpul emisiunii moderata de Nadia Ciurlin, iar in pauza lucrurile s-au agravat.

Citeste si Presedintele Federatiei de Aikido: Mirel Palada este o rusine pentru Aikido-ul din Romania

Joi, Gotiu a mers sa obtina un certificat medico-legal, iar apoi s-a dus la Sectia 1 de politie din Bucuresti sa depuna plangere penala pentru ultraj impotriva sociologului Mirel Palada.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#PACT SNSPA Mirel Palada, #Mirel Palada batut Mihai Gotiu, #Mirel Palada bataie Gotiu, #Palada bataie Gotiu B1TV , #eveniment