Descinderi noi la Moravita - traficul cu tigari nu s-a oprit, in ciuda controalelor

Autor: Ana Ilie
Joi, 10 Martie 2011, ora 19:12
6885 citiri
Descinderi noi la Moravita - traficul cu tigari nu s-a oprit, in ciuda controalelor

Mai multe descinderi au loc, joi seara, la Moravita. Sunt vizate mai multe persoane suspectate de trafic de tigari, printre care si un politist de frontiera, anunta Antena3.

Sapte persoane, printre care si un fost politist de frontiera, au fost retinute in joia seara de echipele de interventie ale Politiei de Frontiera Timis si de procurorii DIICOT, informeaza si Adevarul.

Descinderile au avut loc in comunele timisene Jamu Mare si Moravita, situate la granita cu Serbia. Au fost ridicate 27 de baxuri de tigari cu timbre de Serbia.

Grupul de infractori a fost filat doua saptamani. Procurorii au stabilit ca gruparea era condusa de un cetatean sarb. Doua persoane faceau rost de marfa, o persoana se ocupa de transport, alta, de depozitare, iar restul, de distributie.

Cele sapte persoane vor fi duse, in prima faza, la audieri, la sediul DIICOT Timisoara.

In luna februarie, in urma descinderilor de la vama Stamora Moravita, au fost arestate mai multe zeci de persoane, ofiteri, agenti de politie de frontiera si lucratori vamali.

15 persoane de la PTF Moravita au fost arestate, in data de 9 februarie, pentru 29 de zile, dupa ce pentru un prim lot format tot din 15 persoane care lucrau in aceeasi vama magistratii CAB au emis mandate de arestare.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Din cel de-al doilea lot de arestati fac parte ofiterul de politie de frontiera Ion Ionut Soare, dar si 12 agenti de politie de frontiera: Gheorghe Babeti, Claudiu Bojidar Barbuli, Sorin-Stefan Cohut, Valentin-Gheorghe Mot, Ion Flavius Nistoran, Sorin Marian Pantea, Cristian Borceanu, Mihai Topolniceanu, Catalin Pruteanu, Daniel Dumitrascu, Simion Dragota si Ion Flavius Novanc. De asemenea, au mai fost retinuti si doi lucratori vamali, respectiv Aurelian Dan Coman si Adreian Dan Enache.

In sarcina celor 15 vamesi si politisti au fost retinute infractiunile de luare de mita, in forma continuata si aderare la un grup infractional organizat.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiteri din cadrul M.A.I. - Directia Generala Anticoruptie, Inspectoratul General al Politiei de Frontiera, Inspectoratul General al Politiei de Romane, Jandarmeria Romana.

Curtea de Apel Bucuresti a emis mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele altor 15 politisti de frontiera si vamesi de la Punctul de Trecere a Frontierei Stamora Moravita.

Astfel, primul lot de politisti si vamesi implicati in contrabanda cu tigari este format din 15 persoane, intre care 11 lucratori de politie de frontiera-trei ofiteri si opt agenti, si patru lucratori vamali, care si-au desfasurat activitatea in cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Naidas, judetul Caras-Severin.

Potrivit DNA, cei trei ofiteri de politie de frontiera sunt: seful PTF Naidas, Valentin-Ionica Baragan, respestiv Orlando-Gabriel Cean si Iota Herdi. Ceilalti opt agenti de politie de frontiera sunt: Ion Bilba, Victor Chiritoiu, Claudiu Ciubotaru, Ion Dagalita, Adrian-Ilie Junc, Sabin Muntea, Adrian Ilie Radu si Cristian Daniel Luca. De asemenea, cei patru lucratori vamali de la Naidas care au fost retinuti de DNA sunt: Camelia Mihaila, Gheorghe Verdet, Ovidiu Gelu Tinte si Dalibor Iovanovici.

Celelalte doua loturi de politisti de frontiera si vamesi, in total 33 persoane, care sunt cercetate penal de DNA provin de la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Moravita, Sectorul Politiei de Frontiera (SPF) Deta, PTF Foeni din cadrul SPF Cruceni, toatre structurile apartinand Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera (IJPF) Timis.

Astfel, sunt cercetati penali doi ofiteri de politie de la PTF Moravita: seful de tura, Catalin Teodor Tanase, respectiv Catalin Felecan. De asemenea, alti 19 agenti de politie sunt cercetati de procurorii anticoruptie: Danut Antoni, Darius Apostol, Florentin Ardelean, Petrisor Banut, Ciprian Marius Mates, Stoian Petcov, Ciprian Porav, Francisc Tocaciu, Razvan Marincu, Oliwer Cheveresan, Vasile Cojocaru, Ovidiu Barbosu, Vasile Tanase, Marius Manciu, Ilie Alexoaiei, Ioan Barjovanu, Valentin Biliuz, Cornel Budris si Liviu Danut Butta.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Vama Moravita, #arestari vama, #arestari vama moravita , #eveniment
Comentarii
Poza crin-geoana
crin-geoana
rank 5
Stirea secolului: antenistii vor sa devieze de la doveditul felix secu, stapanul lor si vin cu STIREA: si un politist de frontiera este vizat; cata scarba imi produceti, goebbelsilor!;((((((((((((((((((((((((((((((((((