Noi informatii despre firma care s-a ocupat de deratizarea din Timisoara. Patronul ar fi recunoscut ca a folosit o substanta letala fara autorizatie

Marti, 19 Noiembrie 2019, ora 10:38
7111 citiri
Noi informatii despre firma care s-a ocupat de deratizarea din Timisoara. Patronul ar fi recunoscut ca a folosit o substanta letala fara autorizatie
Foto: Arhiva Facebook/ SC Bistim Dera SRL-D

Firma de deratizare si dezinsectie care s-a ocupat cu aceasta operatiune in blocul din Timisoara, unde au murit trei persoane, a functionat, pana anul trecut, cu un singur angajat.

Compania a fost infiintata in 2015, iar anul trecut a avut zero angajati declarati la Registrul Comertului, potrivit Press Alert.

Pe Facebook, firma nu a fost prea activa si are postate doar cateva anunturi.

"Nu va lasati pacaliti de firmele de deratizare create peste noapte cereti numele firmelor multumite de serviciile lor. S. C. BISTIM-DERA S.R.L - D. ofera servicii profesionale de dezinsectie, deratizare si dezinfectie, cu solutii profesionale de cea mai buna calitate,pentru spatii comerciale, case, scari de bloc, apartamente, etc.

Colaboram cu peste 300 de firme; baruri, restaurante, hoteluri, persoane fizice multumite de serviciile noastre. Asiguram garantie pentru toate serviciile oferite! Pentru orice alte informatii nu ezitati sa ne contactati", este ultimul mesaj postat pe pagina de Facebook a firmei, la inceputul lunii septembrie.

Conform sursei citate, firma este detinuta de Ioan-Sorin Buta din Timisoara, cel care este si administratorul companiei. El a fost retinut, marti dimineata, de procurori, dupa ce a fost audiat toata noaptea in acest caz.

Barbatul ar fi recunoscut in fata anchetatorilor ca a folosit o substanta pe baza de fosfura de aluminiu, un pesticid foarte puternic pentru care nu avea autorizatie, conform Antena3.

Este vorba de Delicia Gastoxin, in forma de tablete rotunde, pe baza de fosfura de aluminiu. E un insecticid destinat combaterii daunatorilor cerealelor depozitate si a rozatoarelor mari din culturile de camp.

Gazul de fosfina este eliberat in prezenta umezelii si este puternic toxic pentru toate formele de viata, fie oameni, fie animale. Fosfina, prin inhalare, blocheaza caile respiratorii prin eliminarea apei din celule.

Aceasta substanta - foarte toxica - se elibereaza doar cu autorizatie speciala.

Procurorii l-au retinut pe barbat sub acuzatia de ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa si trafic de produse sau substante toxice.

Marti dimineata, in spitale din Timisoara sunt internate 28 de persoane din blocul in care doi copii si o femeie au murit dupa efectuarea deratizarii, potrivit unei informari a Ministerului Sanatatii.

Iata mai multe detalii despre acest caz:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
Susţinerea lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei nu este pe agenda de lucru a PNL, susține purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe. Întrebat, în emisiunea România...
#firma deratizare Timisoara morti , #eveniment