Gheata si vantul lasa zeci de localitati fara curent electric

Joi, 02 Decembrie 2010, ora 12:48
2629 citiri
Gheata si vantul lasa zeci de localitati fara curent electric
Foto: emaramures.ro

Aproape 40 de localitati din judetul Dambovita au ramas, joi, fara energie electrica, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile.

Potrivit Prefecturii Dambovita, au fost afectate doua linii de inalta tensiune, 11 de medie tensiune si 112 posturi de transformare.

Romania inghetata: Vezi situatia traficului aerian, feroviar si rutier

De asemenea, doi stalpi de tensiune s-au prabusit, joi, in Capitala din cauza ghetii. Cablurile de Internet si telefonie, aflate intre cei doi stalpi, au ajuns la nivelul solului. La fata locului se intervine cu mai multe echipaje de la Enel.

Stalpi prabusiti in capitala din cauza ghetii

Si in judetul Buzau, iarna incepe in forta. 132 de localitati din judetul Buzau nu au, joi, curent electric, dupa ce vantul si chiciura au provocat numeroase defectiuni la reteaua de electricitate.

Potrivit unei centralizari realizate, joi dimineata, de responsabilii de la Electrica Buzau, sapte linii de medie tensiune sunt nealimentate total, iar zece linii partial, in total fiind afectate 239 de posturi de transformare.

In judetul Ilfov, 26 de linii de medie tensiune erau partial sau integral nealimentate, afectand alimentarea cu energie electrica a consumatorilor din zonele Banesti, Cernica, Otopeni, Tunari, Mogosoaia, Balotesti, Gruiu, Chiajna, Jilava, Dragomiresti, Ciorogarla, Saftica, Bragadiru si 1 Decembrie si Domnesti.

In judetul Giurgiu, cinci linii de medie tensiune erau nealimentate integral, iar sase partial, afectand alimentarea cu energie electrica a 22 de localitati din zonele Adunatii Copaceni, Bolintin Vale, Bolintin Deal, Buturugeni, Vanatorii Mici, Clejani, Marsa, Roata si Buturugeni.

"Precizam ca, in cazul depunerii masive de chiciura, cablurile electrice intra in galopaj. Ca urmare a acestui fenomen se micsoreaza distanta dintre faze, ceea ce duce la declansarea unui arc electric. De asemenea, un alt fenomen des intalnit este cel al ruperii cablurilor sub actiunea vantului, din cauza greutatii chiciurei. Multe dintre incidente sunt provocate si de copacii doborati de vant pe liniile electrice", mentioneaza reprezentantii Enel.

Si in Prahova 54 de localitati au ramas fara curent electric. Vantul puternic si chiciura au afectat 189 posturi de transformare si 8 linii de medie tensiune, anunta Adevarul.

Alte 36 de localitati din Calarasi au ramas fara curent electric din cauza frigului.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#curent electric pana, #stalpi cazuti, #localitati fara electricitate , #eveniment