Gitenstein, despre serviciile din Romania si votul gresit in Parlament

Duminica, 24 Octombrie 2010, ora 15:27
4379 citiri
Gitenstein, despre serviciile din Romania si votul gresit in Parlament

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, a declarat, duminica, ca serviciile de informatii din Romania sunt profesioniste si apolitice, el apreciind si profesionalismul Armatei dar si pe cel dovedit in combaterea criminalitatii informatice.

Gitenstein: Romania a luat o decizie "de natura pur economica" in privinta F16

"Serviciile dumneavoastra de informatii, pot spune ca sunt profesioniste si apolitice. Sunt si foarte competente, ceea ce este important si de aceea relatiile noastre sunt atat de stranse ", a spus el la emisiunea "Dupa 20 de ani", la Pro TV, conform Mediafax.

Ambasadorul a constatat, de la venirea sa in postul diplomatic de la Bucuresti, si o imbunatatire in functionarea fortelor de ordine, mai ales "in ceea ce priveste combaterea criminalitatii informatice si a traficului de droguri", dupa cum a apreciat el.

"Stiti ca fraudele informatice pornite din Romania ajung la un milliard de dolari in SUA si lucram indeaproape... politistii dumneavoastra au fost foarte eficienti in acest domeniu iar procurorii dumneavoastra sunt foarte competenti", a spus Gitenstein.

Mark Gitenstein a vorbit, de asemenea, despre decizia strategica legata de scutul antiracheta, apreciind ca aceasta este una dintre cele mai importante hotarari luate de Romania si SUA. In acest context, diplomatul a subliniat profesionalismul Armatei romane.

"Armata dumneavoastra se reformeaza. Este una dintre cele mai respectate institutii din Romania, iar acesta este un motiv de mandrie. Iar noi suntem foarte impresionati de nivelul sau de profesionalism", a mai spus ambasadorul american.

Si in legislativul american au existat greseli la votul unor legi

Ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti a declarat si ca a fost martorul unei greseli la vot in legislativul american similara cu cea petrecuta in Camera Deputatilor a Romaniei si a afirmat, totodata, ca nu poate preciza impactul pe care eventuala adoptare a motiunii de cenzura l-ar putea avea asupra credibilitatii tarii noastre pe pietele financiare internationale.

"Am lucrat 17 ani jumatate in Senatul american. Am fost martor ca s-a intamplat acelasi lucru in Senatul american atunci cand o lege gresita a fost votata", a comentat Gitenstein, conform Agerpress.

El a precizat ca intamplarea petrecuta in Camera Deputatilor i-a amintit de un incident similar in legislativul american, din anii 1970, cand o intreaga lege a trebuit rescrisa dupa ce s-a constatat, in momentul in care era pe masa presedintelui, ca sensul ei initial fusese modificat.

"Aceste lucruri se intampla. Oamenii stau pana noaptea tarziu, incercand sa ia decizii si sunt legi complicate si au votat gresit. Pur si simplu se intampla", a spus ambasadorul.

Chestionat care ar fi calea de urmat, Gitenstein a raspuns "ceea ce va decide majoritatea parlamentara". "Daca majoritatea crede ca a facut o greseala si vor sa o indrepte, ar trebui sa o indrepte. De fiecare data cand scrii o lege probabil ca rescrii o alta lege, asta se intampla tot timpul", a declarat ambasadorul.

De asemenea, oficialul american nu a comentat pe tema daca motiunea de cenzura a Opozitiei va avea sau nu succes in Parlament, insa a precizat ca trebuie vazut cum vor reactiona pietele financiare.

Ambasadorul a mai sustinut ca analiza impactului motiunii de cenzura depinde de analisti anonimi ai marilor banci de investitii.

"Daca spun (n.r. -analistii financiari) ca e rau pentru investitii, atunci e rau, daca spun ca este neutru, atunci nu va avea niciun impact. E dificil de spus. Depinde daca opozitia va convinge, daca va elabora un program care sa indeplineasca criteriile FMI si care sa stabilizeze si sa intareasca economia romaneasca", a mai spus el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#Mark Gitenstein armata, #Mark Gitenstein vor gresit, #Mark Gitenstein servicii informatii, #Mark Gitenstein scut antiracheta , #eveniment
Comentarii
Poza Misu_C
Misu_C
rank 5
Poza bum
bum
rank 5
domne ambasador , serviciile de informatii au fost puse pe butuci spre satisfactia multor tari ( noi stim treaba asta ) iar clasa politica "romaneasca" anti-romana este convenabila tuturor tarilor care au un interes economic in Romania