Parada GayFest s-a incheiat - au fost de doua ori mai multi jandarmi decat manifestanti

Sambata, 22 Mai 2010, ora 20:13
28778 citiri
Parada GayFest s-a incheiat - au fost de doua ori mai multi jandarmi decat manifestanti
Foto: Valentin Untaru

Marsul diversitatii, la care au participat aproximativ 200 de persoane pazite de doua ori mai multi reprezentanti ai fortelor de ordine, s-a incheiat in jurul orelor 19.00, dupa ce timp de doua ore manifestantii au marsaluit, au ascultat discursuri si muzica si au sarbatorit diversitatea.

Jandarmii au retinut preventiv 13 persoane, considerate a fi factori de risc. Acestea au fost transportate la sectia 10 de politie, unde au fost amprentate, iar la finalizarea marsului au fost lasate sa plece.

Participantii la mars au venit "inarmati" cu tricouri, pancarte, steaguri multicolore si baloane colorate. Cei aproximativ 200 de participanti s-au oprit in Piata Constitutiei pentru a asculta o serie de discursuri tinute de organizatori si de invitati.

Dupa ascultarea discursurilor participantii si-au continuat marsul pana la Piata Izvor, punctul final al manifestarii, zona care a fost impanzita de reprezentanti ai jandarmeriei si politiei, imbracati in uniforme, dar si in civil.

Mai putin de 100 de persoane se stransesera la ora 17.00, la Piata Unirii, punctul de plecare al Marsului Diversitatii.

Foto: Valentin Untaru

Marsul incheie evenimentul Gay Fest 2010

Marsul, organizat pentru al saptelea an consecutiv de Asociatia Accept, incheie evenimentul Gay Fest 2010, desfasurat intre 17 si 22 mai. Marsul s-a desfasurat pe traseul Bulevardul Unirii (sensul de mers catre Piata Constitutiei, aproape de statia de metrou Piata Unirii 1), Piata Constitutiei, Piata Izvor (aproape de statia de metrou).

Organizatorii se asteptau ca 500 de persoane sa participe la eveniment. Aproximativ 400 de jandarmi au asigurat ordinea publica si protectia participantilor la Marsul Diversitatii.

Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Robin Barnett, secretarul Ambasadei Israelului, Jonathan Rosenzweig si presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, Csaba Ferenc Asztalos, au fost invitatii speciali ai editiei a saptea a Marsului Diversitatii. Potrivit organizatorilor, Asociatia Accept, la mars a participat si britanicul Michael Cashman membru in Comitetul Executiv al Partidului Laburist.

Parada membrilor comunitatii LGBT a fost sustinuta de mai multe ambasade, printre care cea a Africii de Sud, Australiei, Canadei, Cehiei, Frantei, Germaniei, Marii Britanii, Olandei, Spaniei, Suediei si Statelor Unite.

Foto: Valentin Untaru

"Prin GayFest, dorim sa atragem atentia asupra faptului ca, in Romania, nu exista egalitate in drepturi pentru toti cetatenii acestei tari, in randul carora se afla si comunitatea LGBT - lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali. Dorim, de asemenea, sa crestem vizibilitatea comunitatii LGBT", au declarat organizatorii.

Foto: Valentin Untaru

Marsul Normalitatii, reactie la Marsul Diversitatii

Marsul Normalitatii, organizat de Noua Dreapta in Capitala, sambata intre orele 11.00 si 13.00, ca reactie la Marsul Diversitatii dedicat apararii drepturilor minoritatilor sexuale, la care au participat aproximativ 150 de persoane, s-a incheiat fara incidente.

Pentru manifestatia organizata de Noua Dreapta autoritatile au mobilizat aproximativ 400 de jandarmi care sa asigure linistea si sa preintampine eventualele incidente violente.

In anii trecuti, paradele minoritatilor sexuale prin centrul capitalei au fost marcate de violente. In urma cu doi ani politia a retinut 43 de persoane. Doua dintre ele s-au ales cu dosar penal pentru detinere de arme albe. In 2007, parada minoritatilor sexuale a inceput cu oua aruncate de bucurestenii din blocurile pe langa care treceau manifestantii. Nu mai putin de 100 de sustinatori ai Noii Drepte au ajuns la politie dupa parada, pentru ca au incercat sa arunce cu materiale explozive si pietre in reprezentantii comunitatii homosexualilor. Parada din 2009 s-a incheiat fara incidente.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Marsul diversitatii Bucuresti, #marsul normalitatii Bucuresti, #parada gay bucuresti , #eveniment
Comentarii
Poza dr.Iassim
dr.Iassim
rank 5
Poza ETC
ETC
rank 1
Pe cand o parada a mandriei zoofililor, unde, pe langa onor participantii bipezi sa defileze, in behaituri, mugete si cotcodaceli, si sprintarele lor partenere de sex?