Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Parlamentul si Guvernul, iluminate in albastru

Vineri, 29 Martie 2013, ora 21:36
3118 citiri
Parlamentul si Guvernul, iluminate in albastru
Foto: Arhiva

Cladirile Parlamentului si Guvernului vor fi iluminate in albastru in noaptea de luni spre marti, cu ocazia Zilei Internationale de Constientizare a Autismului care este marcata in intreaga lume pe data de 2 aprilie, au anuntat vineri organizatorii.

Potrivit sursei citate, si alte cladiri si monumente din Bucuresti si din tara vor fi iluminate in albastru cu aceasta ocazie. Astfel, in Bucuresti, in noaptea de de marti spre miercuri vor fi iluminate in albastru cladirea teatrului National si Arcul de Triumf.

De asemenea, in jurul datei de 2 aprilie, in semn de solidaritate cu persoanele cu autism vor fi iluminate in albastru cladirile: Casa Sfatului din Brasov, Cetatea Brasov, Centrul Cultural Reduta din Brasov, Primaria Brasov, Primaria si Turnul Stefan din Baia Mare, Centrul istoric din Bistrita Nasaud, Cazinoul din Cluj Napoca, Centrul de Zi Innocenzo Fiore din Craiova, Primaria Iasi, Universitatea "Al. I Cuza" Iasi, Universitatea "Petre Andrei" Iasi, Universitatea de Medicina si Farmacie Iasi, Camera de Comert si Industrie Iasi, Turnul lui Stefan cel Mare din Piatra Neamt, Primaria municipiului Pitesti.

In jur de 3.000 de cladiri, iluminate in intreaga lume

Toate aceste cladiri iluminate in albastru in jurul datei de 2 aprilie se alatura campaniei internationale "Light It Up Blue", in cadrul careia in jur de 3.000 de cladiri din intreaga lume sunt iluminate, in fiecare an, in albastru, purtand mesajul persoanelor cu autism. Printre acestea se numara Spinnaker Tower - Portsmouth, Marea Britanie; Primaria si National Concert Hall - Dublin, Irlanda; Primaria Nicosia - Cipru; Empire State Building si Rockefeller Center din New York, SUA; Willis Tower - Chicago, SUA, CN Tower - Toronto, Canada, Bell Tower - Perth Western, Australia.

Cu prilejul zilei de 2 aprilie, Federatia pentru Drepturi si Resurse pentru Persoanele cu Tulburari in Spectrul Autist (FEDRA) organizeaza, prin intermediul fundatiilor si asociatiilor membre, o serie de manifestatii si evenimente, atat in Bucuresti cat si in tara, cu scopul de a creste gradul de constientizare a publicului asupra autismului dar si de a atrage atentia autoritatilor asupra nevoilor comunitatii persoanelor cu autism din Romania.

In Bucuresti, Fundatia Romanian Angel Appeal, Asociatia Invingem Autismul si Asociatia Help Malin, membre ale FEDRA, au pregatit actiuni si manifestatii publice, precum si o conferinta internationala.

Manifestari in centrul Capitalei

Astfel, pe 2 aprilie vor avea loc o serie de manifestatii in centrul Capitalei. Este vorba despre o depunere de cereri de emigrare la ambasada Marii Britanii - semnal de alarma cu privire la lipsa de speranta a parintilor, legat de sansele pe care le au copiii lor cu autism in Romania, o adunare in fata Teatrului National si desfasurarea, pe fatada acestuia, a unui mesh cu funda puzzle, simbolul luptei pentru cauza autismului realizarea unui puzzle in forma de funda in piateta de deasupra parcarii subterane de la Universitate si lansarea de baloane albastre.

Pe 3 aprilie, la Palatul Parlamentului va avea loc Conferinta internationala cu tema "Modele de succes in abordarea integrata a serviciilor pentru diagnosticarea, interventia recuperarii, functionalitatii, integrarea sociala, educationala si profesionala a persoanelor cu tulburare de spectru autist".

Vor participa, in calitate de vorbitori, reprezentanti ai unor institutii prestigioase din California (SUA), Finlanda, Marea Britanie, Norvegia, Olanda si Suedia, tari cu vasta experienta de furnizare de servicii si de integrare a persoanelor cu autism si cu dizabilitati in general, reprezentanti ai Parlamentului, Guvernului, autoritatilor nationale si locale, organizatiilor neguvernamentale de profil. In cadrul conferintei se vor puncta inca o data problemele cu care se confrunta Romania in privinta autismului, nevoile, initiativele si pasii facuti pana in prezent pentru imbunatatirea reglementarilor legislative precum si ce este necesar sa fie facut pe viitor.

Mai multe orase din Romania se alatura evenimentului

Simultan, in aceeasi perioada, organizatiile membre FEDRA desfasoara evenimente similare in: Baia Mare, Bistrita Nasaud, Brasov, Cluj Napoca, Constanta, Craiova, Iasi, Piatra Neamt, Pitesti.

Data de 2 Aprilie marcheaza Ziua Internationala de Constientizare a Autismului, stabilita de Organizatia Natiunilor Unite, in urma cu cinci ani. In toata lumea, in jurul acestei date, organizatiile care promoveaza cauza persoanelor cu autism desfasoara actiuni menite sa atraga atentia asupra problematicii acestei afectiuni care atinge, conform celor mai recente studii, una din 100 de persoane, ajungand sa reprezinte o prioritate in politicile de sanatate ale statelor. Ca in fiecare an, organizatiile din Romania se raliaza si ele acestor miscari.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Parlament Guvern iluminat albastru, #Parlament Guvern iluminat autism, #Parlament Guvern autism, #Ziua Internationala Constientizare Autism , #eveniment