Putin a mizat pe tovarasul Trump si a pierdut. Iata cum a esuat planul secret al Rusiei de a controla SUA din interior

Sambata, 18 Februarie 2017, ora 18:00
46490 citiri
Putin a mizat pe tovarasul Trump si a pierdut. Iata cum a esuat planul secret al Rusiei de a controla SUA din interior
Foto: Hepta.ro

Dimineata zilei de marti nu a fost una prea fericita pentru Vladimir Putin. Planul sau secret nu si-a atins scopul. A fost blocat cu putin timp inainte de a fi pus in aplicare.

Vestea ca Michael Flynn, consilierul pentru securitate nationala al presedintelui Trump, si-a dat demisia inseamna o schimbare radicala a ceea ce ar fi trebuit sa fie relatia privilegiata dintre SUA si Rusia.

Michael Flynn, in mod oficial, a plecat pentru ca i-a ascuns vicepresedintelui Mike Pence o parte a convorbirii pe care primul a avut-o cu ambasadorul rus la Washington, mai exact partea cu prelungirea sanctiunilor economice impotriva Rusiei.

Conversatia dintre Flynn si ambasadorul Moscovei nu a fost facuta publica, insa cel mai important consilier al lui Donald Trump a mintit prin omisiune, acest fapt fiind confirmat oficial de Casa Alba.

In acest moment toata strategia construita de Vladimir Putin pentru crearea unei relatii privilegiate cu Donald Trump s-a dus pe apa sambetei.

Putin, cel mai bun prieten al lui Trump

Pe tot parcursul anului 2016, candidatul republican a facut declaratii pro Putin. A fost singurul lider politic care nu a fost criticat de Trump, conform unui editorial publicat de New York Times.

Fara a intra in detalii, miliardarul american a lasat sa se inteleaga ca liderul de la Kremlin va deveni un aliat al SUA si nu un "inamic" cum era pana atunci, mai ales dupa invadarea peninsulei Crimeea si declansarea unor confruntari armate la granita cu Ucraina. Era pentru prima data cand un candidat la Casa Alba sustinea pe fata un lider autoritar acuzat de coruptie si de eliminarea fizica a adversarilor. Neobisnuit. Donald Trump a castigat alegerile.

In timpul campaniei a izbucnit celebrul scandal in care serviciile secrete din Rusia au fost acuzate de sustragerea comunicatiilor electronice de pe serverele Partidului Democrat. Un raport al CIA facea referire la faptul ca Vladimir Putin era la curent cu incercarea de compromitere a candidatului democrat Hillary Clinton.

Donald Trump, un presedinte despre care apar tot mai multe dezvaluiri cum ca a fost ajutat de Vladimir Putin in campania electorala. Foto: Hepta.ro

Un alt raport facut de un fost agent operativ britanic si predat de acesta catre CIA sustinea faptul ca Donald Trump poate fi santajat de catre Kremlin, existand imagini compromitatoarea ale presedintelui american aflate in posesia rusilor, dar si faptul ca mai multi consilieri si apropiati ai lui Trump au avut numeroase legaturi cu agenti rusi si oameni de afaceri aflati in anturajul lui Putin.

Presedintele american a negat raportul care a fost citat de presa la sfarsitul anului trecut inainte de depunerea juramantului, dar, pe zi ce trece, acest raport are tendinta de a fi confirmat de fapte.

Despre Michael Flynn, presa americana a scris in mai multe randuri ca are legaturi puternice cu Moscova, iar suspiciunile vizavi de el au aparut inca din timpul campaniei electorale.

"Este un fost general adept al teoriilor conspirationiste care a distribuit pe Twitter stiri false, amenintari si mesaje antisemite. A sustinut ca frica de musulmani e rationala si a avut legaturi financiare cu Rusia. A fost platit de postul de TV Russia Today pentru un discurs televizat", l-a caracterizat CNN News intr-un articol publicat in data de 12 decembrie 2016.

Plecarea acestuia de la Casa Alba a provocat tensiuni intre presedintele Donald Trump si vicepresedintele Mike Pence. Intr-o aparitie publica, primul a declarat ca ii pare rau ca Flynn si-a dat demisia.

Toata strategia lui Donald Trump si a consilierilor sai de a crea o noua realitate pentru relatiile dintre SUA si Rusia a fost compromisa.

Alianta Nord-Atlantica isi consolideaza flancul estic prin trimiterea de forte terestre si echipament militar in Polonia si Romania si crearea unei forte marine de interventie rapida in Marea Neagra. Exact ceea ce a incercat Vladimir Putin sa evite se intampla fara ca "prietenul" (товарищ, tovarishch - n.red.) Trump sa poata interveni.

"Statele vestice continua sa interfereze cu afacerile interne ale Rusiei. Scopul acestor incercari este acela de a destabiliza situatia social-politica din tara", a declarat Vladimir Putin la o intalnire cu conducerea FSB, serviciul secret de la Kremlin, fiind citat de cotidianul Pravda.

Declaratia a fost facuta joi, la putin timp dupa declansarea crizei in interiorul echipei de la Casa Alba. Aceasta interventie a liderului rus reprezinta de fapt recunoasterea faptului ca planul crearii unei relatii speciale cu Donald Trump s-a soldat cu un esec.

O veste proasta si pentru Liviu Dragnea

Acesta a mizat mult pe o incalzire a relatiilor dintre Moscova si Washington ceea ce ar fi insemnat ca atat diplomatia americana cat si cea europeana n-ar mai fi monitorizat cu atentie posibilele derapaje antidemocratice ale PSD, asta ar fi insemnat cale libera pentru majoritatea parlamentara de blocare a anchetelor de coruptie.

Liviu Dragnea si Michael Flynn, consilierul pe securitate a lui Trump, suspectat de relatii nepotrivite cu Moscova. Imaginea a fost postata de liderul PSD pe Facebook in data de 18 ianuarie 2017

Dar nu numai ca relatiile nu s-au incalzit, dar s-au racit mai mult ca in mandatul lui Barack Obama. In acest moment, Uniunea Europeana se simte amenintata de Rusia, iar faptul ca agentii de informatii ai Moscovei au reusit sa se implice in procesul electoral american a dus la luarea unor masuri de protectie fara precedent. In sfarsit, propaganda rusa a inceput sa fie luata in serios si se creeaza un front de actiune impotriva ei.

"Conexiunile cu Rusia ale presedintelui Trump reprezinta un acut pericol pentru securitatea nationala americana. In concordanta cu raportul prezentat in aceasta saptamana, echipa de consilieri a lui Donald Trump a avut, in timpul campaniei electorale, contacte frecvente cu oficiali rusi, incluzand reprezentanti ai serviciilor secrete.

Aceasta conduce la posibilitatea de a fi existat intelegeri cu unul dintre inamicii strategici ai SUA care ar fi avut drept scop influentarea procesului electoral in favoarea lui Donald Trump. Liderii republicani din Congres au obligatia de a-l responsabiliza pe presedinte si de a proteja natiunea", scrie Evan Mcmullin in articolul "Un partid pentru reteaua ruseasca", publicat de New York Times.

Reactia agentiilor de informatii din SUA, reactia aliatilor din NATO, analizarea datelor, inregistrarile si rapoartele amanuntite au documentat, probabil, una dintre cele mai mari conspiratii politice din istoria moderna - influentarea alegerilor din America.

Donald Trump a fost prins in capcana, iar soarta lui depinde acum de majoritatea republicana din Congres. Abia acum, Vladimir Putin a devenit inamicul numarul unu pentru SUA, iar aceasta e o veste buna, poate prima din acest an, pentru Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Putin alegeri SUA, #Trump relatii Putin, #scandal SUA Rusia , #eveniment