Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Radiografia saptamanii: ce se mai intampla cu oamenii in tara capturata de luptele din Justitie - SONDAJ

Duminica, 21 Aprilie 2019, ora 12:11
7611 citiri
Radiografia saptamanii: ce se mai intampla cu oamenii in tara capturata de luptele din Justitie - SONDAJ
Foto: Arhiva Pixabay.com

In saptamana care s-a incheiat a continuat jocul amanarilor si avertismentelor transmise intre diverse institutii si, din pacate, evenimentele care au marcat-o au fost unele tragice.

Dragnea asteapta pana pe 20 mai sentinta ICCJ si decizia CCR

Inalta Curte a amanat pana pe 20 mai luarea unei decizii in dosarul Bombonica, in care Liviu Dragnea a fost condamnat in prima instanta la 3 ani si jumatate de inchisoare. Tot pana pe 20 mai a amanat si CCR luarea unei decizii in cazul conflictului de neconstitutionalitate sesizat de Florin Iordache in locul lui Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor.

Pana atunci, presedintele PSD a decis sa isi continue campania electorala prin diferite judete ale tarii.

Amanat a fost si procesul in care e judecat Darius Valcov. Motivul a fost unul incredibil: consilierul premierului nu si-a angajat un avocat.

Tudorel Toader si-a dat demisia la rugamintile Vioricai Dancila

Mai intai revocat la propunerea CEx al PSD, ministrul Tudorel Toader a fost convins de premierul Dancila sa isi dea si demisia, scopul urmarit fiind acela de a pune astfel presiune pe presedintele Iohannis si de a scurta pe cat posibil perioada de interimat la sefia Ministerului Justitiei.

PSD a decis sa il inlocuiasca pe Tudorel Toader cu Eugen Nicolicea, ceea ce a starnit numeroase reactii de indignare in spatiul public.

Copil mort in fosa septica

Un copil de trei ani a murit dupa ce a cazut in fosa septica neacoperita din curtea unei scoli din judetul Iasi. Din nefericire, cazul nu este deloc singular, mai multi copii din diverse locuri ale tarii pierzandu-si viata in acest mod in ultimii ani.

Politia a deschis un dosar penal si au existat numeroase dezbateri publice legate de inconstienta unor factori de decizie care ar trebui sa fie mai preocupati de siguranta copiilor.

PE ameninta iar Romania cu "arma nucleara"

In Parlamentul European s-a dezbatut din nou situatia justitiei si a statului de drept in Romania, iar la finalul sedintei a fost invocata posibila activare a articolului 7, numit "arma nucleara".

Desi detine presedintia semestriala a Consiliului UE, la sedinta PE nu a fost prezent niciun reprezentant al Guvernului Dancila, care respinge toate acuzatiile ce i se aduc.

Augustin Lazar se retrage definitiv

Tinta a numeroase atacuri, din diverse directii, incepand cu Antena3 si incheind cu GDS, Augustin Lazar a decis sa se retraga din spatiul public, depunand cererea de iesire la pensie, cerere care i-a fost acceptata de CSM. Presedintele Klaus Iohannis a si semnat decretul de pensionare incepand cu data de 27 aprilie, cand expira mandatul actualului procuror general.

In acest moment, Romania are un ministru al Justitiei demisionar, un procuror general la final de mandat (si niciun alt nume in perspectiva, dupa ce Tudorel Toader a respins toti candidatii), precum si o conducere interimara la DNA.

Taximetristii continua razboiul cu Uber

Taximetristii au protestat in numar mare fata de competitorii de la Uber si Taxify. Desi Guvernul a adoptat deja ordonanta impotriva pirateriei ceruta de taximetristi, acestia au blocat miercuri, pentru a patra oara in acest an, Piata Victoriei. Motivul: soferii de taxi vor sa convinga Cabinetul Dancila sa interzica definitiv Uber, Taxify si toate celelalte servicii de ride sharing din Romania.

Spre deosebire de datile trecute - cand au manifestat pasnic - miercuri, protestatarii au aruncat cu oua si-au calcat in picioare, simbolic, aparatele de taxat.

Jurnalista amenintata cu moartea

Jurnalista Emilia Sercan, binecunoscuta pentru dezvaluirile sale legate de cazurile de plagiat la nivel inalt, a declarat public ca a fost amenintata cu moartea, prezentand si o dovada in acest sens. Ea a cerut deschiderea unei anchete.

Sunt binecunoscute cazurile unor jurnalisti de investigatie din tari aflate in apropierea Romaniei care au fost omorati pentru informatiile pe care le-au scos la iveala.

Procurori chemati in Parlament

Senatorii juristi au refuzat inca o data sa intocmeasca raportul privind urmarirea penala a lui Calin Popescu Tariceanu, ceruta de procurorii anticoruptie de aproape 5 luni. Mai mult, presedintele comisiei, Robert Cazanciuc (PSD), a anuntat ca saptamana viitoare se va vota daca procurorul va fi sau nu chemat la comisie pentru a explica si sustine anumite afirmatii din documentul inaintat comisiei juridice. Daca acest lucru se va intampla, va fi o premiera.

Citeste mai multe despre: Inca o amanare in favoarea lui Tariceanu: Senatorii vor sa cheme procurorul DNA sa le dea explicatii.

Eleva moarta de meningita

O eleva de la Colegiul Gheorghe Lazar din Capitala a murit de meningita, in doar cateva ore de la declansarea bolii. Tragicul caz a readus in atentie dezbaterile legate de obligativitatea vaccinarii si celelalte masuri de preventie care trebuie respectate.

Ford avertizeaza Guvernul

Directorul Ford Romania, Ian Person, a declarat ca investiile in fabrica de la Craiova vor continua doar daca Guvernul isi va respecta intocmai cuvantul dat si va finaliza, pana in anul 2021, constructia drumul express Craiova-Pitesti.

"Am investit 1,5 miliarde de euro in fabrica de la Craiova. Vom analiza exact ceea ce fac autoritatile romane in materie de infrastructura, dupa care vom decide cum si unde ne vom investi banii" a declarat Ian Pearson, CEO-ul Ford Romania, pentru RFI Romania.

Implicatiile in economie si pe piata muncii ale unei relocari ar fi uriase.

Citeste mai multe despre Directorul Ford Romania: De la Guvern vrem fapte, nu vorbe! Sa finalizeze drumul expres Craiova-Pitesti pana in 2021, cum a promis

Ziare.com va invita sa va exprimati opinia: Care considerati ca a fost cel mai important eveniment intern al saptamanii?

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#top evenimente interne saptamana aprilie , #eveniment