Reactia jurnalistilor rapiti, dupa ce Mohammad Munaf a fost adus in tara: E o zi de marcat in calendar

Joi, 27 August 2015, ora 20:55
5895 citiri
Reactia jurnalistilor rapiti, dupa ce Mohammad Munaf a fost adus in tara: E o zi de marcat in calendar
Foto: Facebook/Marie Jeanne Ion

Marie Jeanne Ion si Ovidiu Ohanesian, doi dintre jurnalistii rapiti in Irak in 2005, au reactionat, joi, dupa ce teroristul Mohammad Munaf a fost adus in Romania.

"E o zi de marcat in calendar. Un singur lucru am de spus: continui sa am incredere in sistemul de justitie din Romania si in institutiile ce asigura securitatea nationala. Justice has been served!", a scris pe Facebook Marie Jeanne Ion.

Ovidiu Ohanesian a felicitat institutiile statului roman, precizand ca autoritatile din tara noastra dau dovada ca au de gand sa lupte impotriva terorismului international.

Basescu: Bine ai venit, Mohammad Munaf! Epopeea rapirii ziaristilor din 2005 in Irak pare sa se fi terminat

"Felicitam institutiile statului roman ca in sfarsit dau dovada ca au de gand sa lupte impotriva terorismului international si asteptam cu mare interes sa fie adusi in fata justitiei toti cei care au hotarat si pus in executare predarea teroristului american Mohammad Munaf, cel care a rapit trei cetateni romani si este complice la rapirea unei cetatene franceze si a unui cetatean american in luna aprilie 2005, direct din Ambasada Romaniei de la Bagdad, adica de pe teritoriu romanesc", a declarat Ovidiu Ohanesian, pentru Mediafax.

Teroristul Mohammad Munaf, implicat in rapirea jurnalistilor in Irak, adus in Romania

Klaus Iohannis a anuntat, joi, printr-un comunicat de presa ca Mohammad Munaf a fost adus in tara.

Jurnalistii Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian au fost rapiti, in martie 2005, in Irak, iar Mohammad Munaf le-a fost ghid. El a fost luat ostatic odata cu jurnalistii romani, timp de 55 de zile, insa, dupa eliberarea romanilor, a fost arestat de armata americana, fiind suspectat de complicitate la rapire.

Mohammad Munaf a fost condamnat definitiv in lipsa, la data de 16 mai 2008, de catre Curtea de Apel Bucuresti, la 10 ani inchisoare pentru acte de terorism savarsite atat pe teritoriul tarii, cat si in afara acesteia, impotriva unor cetateni romani. De atunci, el a fost urmarit international prin Interpol.

Sirianul Omar Hayssam a fost condamnat, in martie 2015, la 23 de ani si patru luni de inchisoare, pentru terorism si infractiuni economice, in urma unei decizii a judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Mohammad Munaf adus tara, #jurnalisti romani rapiti Irak, #terorist Mohammad Munaf , #eveniment
Comentarii
Poza Cob sau ORD
Cob sau ORD
rank 5
Sustin declaratia domnului Ohanesian. Cina la eliberat pe Munaf si