Va fi Alina Gorghiu salvata de Dacian Ciolos?

Sambata, 05 Noiembrie 2016, ora 12:23
7940 citiri
Va fi Alina Gorghiu salvata de Dacian Ciolos?

Dorinta lui Klaus Iohannis a prins viata. Dacian Ciolos a intrat in barlogul liberalilor si a anuntat ca accepta sa fie sprijinit de acestia pentru obtinerea pozitiei de prim-ministru dupa alegerile din 11 decembrie.

Si astfel, liberalii au rasuflat usurati. Au reusit de aceasta data sa aleaga solutia care-i poate readuce la guvernare. Le-a luat doi ani sa scape de euforia castigarii alegerilor prezidentiale si patru luni sa se trezeasca din pumnii incasati la alegerile locale, cand in urma unui sir de nominalizari nefericite au pierdut Primaria Bucurestiului.

In opinia mea, PNL e un partid fascinant. A avut atatea ratari si reveniri incat te intrebi cum de nu s-a dezintegrat? In 2014, dupa dezastrul USL, Crin Antonescu, un erou tragic al formatiunii, se aliaza cu dusmanul PDL, scapat de sub aripa autoritara a lui Traian Basescu si relanseaza impreuna cu Vasile Blaga, noul PNL. In timpul relansarii, Crin Antonescu pierde tot si iese din viata publica, dar Klaus Iohannis, noul presedinte al partidului, castiga presedintia Romaniei.

O adevarata poveste de succes. Dar prabusirea dupa acest succes e la fel de mareata. La ea au contribuit atat presedintele Klaus Iohannis, care vreme de un an si jumatate a tacut sau a vorbit parand a nu-si intelege votantii, Alina Gorghiu, prea fragila pentru o astfel de pozitie, si Vasile Blaga, coplesit de compromisuri politice. Niciunul dintre cei trei nu a reusit sa priceapa ce asteapta cei care l-au blocat la vot pe Victor Ponta sa ajunga presedinte.

Acest trio formidabil s-a trezit in iunie acest an, atunci cand au constatat cu stupoare ca Marele si Noul Partid Liberal a ajuns a treia forta politica in capitala Romaniei, dupa PSD si Uniunea Salvati Bucurestiul a lui Nicusor Dan.

Dacian Ciolos reprezinta un colac de salvare de care, la mijlocul acestei saptamani, liberalii s-au agatat cu entuziasm.

Alina Gorghiu e oarecum stinghera. Priveste la baia de multime pe care o face Dacian Ciolos la iesirea din Sala Iorga a Casei Poporului, locul unde s-a desfasurat jonctiunea dintre popularul premier si liberali. Un admirator se apropie de femeia inalta, imbracata sobru care pare un pic descumpanita de rolul pe care i l-a oferit destinul. Acesta ii cere sa faca o poza impreuna. Femeia e de acord. Zambeste cu naturalete in fata unui iPhone Plus. Se adapteaza!

Probabil, aceasta e calitatea cea mai pregnanta a doamnei Gorghiu, o capacitate nesfarsita de a se mula pe "meandrele concretului", ca sa-l citam pe Ion Iliescu. Desi e nefiresc pentru un partid sa accepte un lider care vine din afara, presiunea exercitata de public si incapacitatea de a gasi o solutie pentru izolarea PSD au facut din Dacian Ciolos cavalerul pe cal alb care poate salva PNL.

Alina Gorghiu, devenita unica presedinta a partidului stie ca se afla in acea nefericita situatie in care va pierde oricum. Daca PNL ramane in Opozitie, va fi indepartata si incarcata cu intreaga responsabilitate a esecului, daca liberalii ajung la guvernare, sustinandu-l pe Dacian Ciolos, actualul si viitorul premier va fi si liderul informal al formatiunii politice.

Delegatii PNL veniti din tara se strang in jurul sefului executivului si isi fac selfie-uri. Sunt veseli. Vasile Blaga, Crin Antonescu par sa fi fost uitati. Un nou val de politicieni se pregateste sa intre in arena. Multe sperante. Alina Gorghiu priveste de la distanta multimea care-l ascunde pe Dacian Ciolos. Nu e vesela, nu e trista. Spera doar sa nu fie aruncata din sa de cavalerul salvator.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un miliard de alegători sunt așteptați la urne în India, la alegerile care încep astăzi și țin până la 1 iunie
Un miliard de alegători sunt așteptați la urne în India, la alegerile care încep astăzi și țin până la 1 iunie
Un miliard de alegători sunt aşteptaţi la urne între 19 aprilie şi 1 iunie pentru alegerile generale din India. Potrivit sondajelor, BJP, partidul naţionalist hindus, rămâne favorit. Dacă...
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
#liberali, #alegeri, #PSD , #eveniment