Ziua Unirii la Bucuresti: Tricolor imens desfasurat peste Dambovita

Sambata, 24 Ianuarie 2015, ora 10:39
5591 citiri
Ziua Unirii la Bucuresti: Tricolor imens desfasurat peste Dambovita
Foto: Actiunea 2012 / Sorin Niculescu

Platforma Unionista "Actiunea 2012" va organiza sambata, 24 ianuarie, un flash-mob inedit pentru a marca 156 de ani de la Unirea Principatelor Romane. In paralel, are loc o ampla reuniune a jurnalistilor din Romania si Republcia Moldova.

Un tricolor imens, lat de 5 metri, va fi intins peste Dambovita de cei circa 100 de militanti unionisti care si-au anuntat prezenta sambata, la ora 14:00, la Podul de la Piata Natiunilor Unite, din Bucuresti.

"De asemenea, sute de buchete de flori vor fi aruncate in apa raului ce strabate Bucurestiul, reconstituind astfel evenimentele de la inceputul anilor 90, petrecute pe malurile Prutului.

Ramas in constiinta nationala sub denumirea de 'Podul de Flori', momentul reprezinta prima data dupa cel de-al doilea razboi mondial cand frontiera romano-sovietica a putut fi traversata fara acte", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

De asemenea, organizatorii flash-mobului, la care sunt invitati toti bucurestenii care doresc reintregirea nationala, vor afisa si bannere cu mesaje prin care vor cere reunirea celor doua state romanesti, se mai arata in comunicatul citat.

"Aceasta actiune reprezinta o provocare pentru noi, la care speram sa se alature cat mai multi romani. Noi organizam in fiecare an ceva pe 24 ianuarie, pentru ca nu putem ramane indiferenti fata de ceea ce reprezinta un prim pas in constituirea statului roman modern. Sloganul nostru 'UNIREA FACE PUTEREA' este la fel de actual ca in 1859, din acest motiv lucram zilnic la aducerea Basarabiei acasa", a declarat Mihai Nicolae, co-presedinte al Platformei Unioniste "Actiunea 2012".

Reuniunea jurnalistilor din Romania si Republica Moldova

Tot in aceste zile, la Bucuresti are loc Reuniunea jurnalistilor din Romania si Republica Moldova, organizata de Alianta Internationala a Jurnalistilor Romani si Platforma Unionista Actiunea 2012, eveniment la care, alaturi de jurnalisti cunoscuti, vor participa demnitari din Romania si Republica Moldova, precum si experti in spatiul romanesc de pe cele doua maluri de Prut.

"Evenimentul va aduce laolalta peste 70 de jurnalisti din cele doua state pentru a conlucra in vederea dezvoltarii unui spatiu informational comun, dominat de principiile etice ale jurnalismului modern", se precizeaza intr-un comunicat remis Ziare.com, in care se subliniaza faptul ca evenimentul reprezinta o premiera datorita numarului mare de participanti.

Temele acestei prime editii sunt: "Republica Moldova si Romania: valori si interese comune", "Presa si puterea. Presa de investigatie" si "Presa si identitate: spatiu informational comun".

Conform sursei citate, sambata si duminica, la Institutul Cultural Roman, vor avea loc dezbateri si workshopuri.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#drapel Dambovita Ziua Unirii, #Actiunea 2012 flashmob Dambovita, #reuniune jurnalisti romani moldoveni Bucuresti , #eveniment
Comentarii