Cum a trait PSD ziua alegerilor: O victorie istorica, fara emotii

Luni, 12 Decembrie 2016, ora 02:26
2962 citiri
Cum a trait PSD ziua alegerilor: O victorie istorica, fara emotii

Dragnea e eroul serii. PSD a castigat alegerile, dar chiar si dupa aparitia datelor din exit-poll-uri, in sediul aglomerat din Baneasa domnea scepticismul si o oarecare ingrijorare.

Sediul central al partidului din Soseaua Kiseleff a fost parasit si conducerea partidului s-a mutat in sediul PSD din Strada Ion Ionescu de la Brad, folosit pe vremea cand Adrian Nastase era liderul partidului.

Multimea de reporteri, cameramani si fotoreporteri a incaput cu greu in sala mica unde a avut loc intalnirea cu presa, dupa publicarea primelor cifre ale alegerilor.

Liviu Dragnea a sosit la noul sediu in jurul orei opt si un sfert. A fost luat cu asalt de reporteri, dar a refuzat sa dea amanunte despre rezultatele votului. A indemnat la rabdare.

A urcat la ultimul etaj al cladirii, locul unde se afla si sala de conferinte. S-a baricadat intr-un birou unde erau si alti lideri ai partidului - Gabriela Firea, Serban Nicolae si Ecaterina Andronescu.

Gabriela Firea s-a aflat tot timpul in preajma lui Dragnea

Nu toate televiziunile sunt la fel

Figura liderului PSD nu lasa nicio emotie sa se intrevada. La ora noua, odata ce cifrele au inceput sa curga pe ecranele laptop-urilor din sala de sedinte, reporterii priveau cu nerabdare spre usa, dar Liviu Dragnea a intarziat. Spre nemultumirea jurnalistilor, primele declaratii le-a dat in exclusivitate la Antena 3. Cativa reporteri i-au reprosat acest lucru, insa el a ridicat din umeri.

Dragnea, la tribuna, un invingator inca nesigur?

In camera incalzita de imbulzeala zecilor de oameni, Liviu Dragnea a vorbit calm, spunand ca nu se entuziasmeaza de rezultatele exit-poll-urilor "pentru ca nu vrea sa fie ca in 2009", amintind de episodul Geoana care a fost presedinte pentru o noapte.

Gabriela Firea a luat loc in primul rand si il privea admirativ pe liderul partidului. Era imbracata in negru, sobru, dar a evitat orice comentariu vizavi de rezultatele foarte bune ale partidului.

Printre jurnalisti a luat loc si senatoarea Ecaterina Andronescu, in mai multe randuri ministru al Educatiei.

Ecaterina Andronescu, un ministru al Educatiei contestat, dar un lider PSD cu influenta in partid

Liviu Dragnea nu a tinut un discurs istoric, dar a spus ca "va incerca sa apere rezultatul" printr-o mobilizare a celor din teritorii. Presedintele PSD a amintit si de legatura cu ALDE si de faptul ca nominalizarea unui premier facuta de PSD va fi greu de refuzat de presedintele Klaus Iohannis.

Reporteri, cameramani si fotoreporteri s-au inghesuit sa prinda primele declaratii ale invingatorului

Liderul social-democrat a fost la fel de evaziv si cand a venit vorba despre propunerea PSD de premier, spunand doar ca "nu e nicio graba, nu se numeste maine".

Presedintele PSD s-a strecurat prin marea de reporteri si camere de televiziune si a trecut de usa ce separa cele doua teritorii, curiozitatea publicului si mecanismele de partid care ar trebui sa aduca PSD din nou la guvernare.

Cum s-au vazut alegerile pe retelele sociale: De la extaz si mesaje mobilizatoare la agonie si dezamagire: Ne-am invins pe noi insine

Foto: Alexandru Nistor

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#PSD alegeri parlamentare, #rezultate alegeri parlamentare, #alegeri parlamentare 2016 , #eveniment