Curtea de Apel Ploiesti a decis ca Daniel Uta ramane in arest

Vineri, 10 Septembrie 2010, ora 19:01
2194 citiri
Curtea de Apel Ploiesti a decis ca Daniel Uta ramane in arest

Curtea de Apel Ploiesti a decis, vineri, ca Daniel Uta, cercetat dupa ce ar fi agresat un politist intr-un bar din Targoviste, va ramane in arest, dupa ce a respins recursul tanarului impotriva arestarii pentru 29 de zile, hotarata de Tribunalul Dambovita, potrivit unui comunicat al Curtii.

Decizia de vineri a Curtii de Apel Ploiesti este definitiva.

Curtea de Apel Ploiesti a judecat vineri recursul declarat de Daniel Uta, arestat pentru 29 de zile de magistratii Tribunalului Dambovita, fiind cercetat pentru tentativa de omor, dupa ce a lovit un politist, intr-un bar din Targoviste.

Daniel Uta, arestat dupa ce a lovit un politist intr-un bar din Targoviste, a sustinut in declaratia data in instanta ca a crezut ca politistul pe care l-a lovit este o alta persoana, insa martorii audiati spun ca tanarul il cunostea pe agent, potrivit motivarii deciziei Tribunalului Dambovita.

Astfel, potrivit motivarii deciziei de luni a Tribunalului Dambovita, privind arestarea petnru 29 de zile a lui George Daniel Uta, tanarul a recunoscut, in declaratia data cu ocazia judecarii propunerii de arestare, ca a lovit o persoana in baia barului Irish Pub din Targoviste, insa cu un pahar si nu cu o sticla, dupa cum sustin procurorii, crezand ca era vorba despre un dusman de-al sau, "Vampirul". "Insusi inculpatul in ultima declaratie data in fata procurorului, dar si in declaratia luata in instanta, a recunoscut ca a lovit in incinta grupului sanitar din Irish Pub o persoana cu un pahar din sticla, credinta acestuia fiind aceea ca persoana lovita este numitul << Vampirul >> cu care se afla de mai mult timp in relatii de vrasmasie", se arata in incheierea de sedinta.

Cu toate acestea, instanta a considerat ca argumentele aduse de Uta in apararea sa nu au nicio relevanta juridica si, mai mult, sunt contrazise de declaratiile martorilor audiati de procurori. "Astfel, martorul ....., audiat fiind la parchet, a declarat ca a fost de fata de incident, iar victima a fost lovita in cap cu o sticla. La randul acestora, martorii ...... ..... au declarat ca l-au vazut pe inculpat avand in mana o sticla", arata magistratul care a decis arestarea lui Daniel Uta.

De asemenea, judecatorul arata ca, din cercetarile efectuate rezulta ca Danezu il cunostea pe politist, dupa cum i-a povestit unuia dintre martori, imediat dupa incident. "Nici apararea facuta cu privire la eroarea asupra persoanei lovite nu poate fi retinuta pana la acest moment, martorul ... confirmand in declaratia data ca inculpatul o cunostea pe victima cu care avusese o discutie la o piscina, aspecte relatate martorului de inculpat imediat dupa incident", se arata in documentul citat.

Mai mult, instanta a apreciat ca lasarea in libertate a lui Daniel Uta reprezinta un pericol concret pentru ordinea publica, avand in vedere ca fapta a fost comisa intr-un loc public, iar victima a fost lovita pe la spate, fara sa i se dea posibilitatea sa se apere. Mai mult, s-a avut in vedere si faptul ca tanarul a mai fost cercetat pentru infractiuni de violenta, dar si ca a fugit din oras imediat dupa ce l-a lovit pe politist. "Fiind o infractiune contra vietii, acesta creeaza in randul opiniei publice o stare de temere si insecuritate, asa incat probele care privesc savarsirea faptei constituie tot atatea probe certe cu privire la pericolul concret pe care l-ar prezenta lasarea in libertate a inculpatului", se arata in motivarea deciziei de luni a Tribunalului Dambovita.

Tribunalul Dambovita a decis, luni, sa emita mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele lui George Daniel Uta, tanarul cercetat pentru ca ar fi batut un politist, in noaptea de sambata spre duminica. Uta a fost retinut, in cursul zilei de luni, de procurorii Parchetului de pe linga Tribunalul Dambovita, sub acuzatia de tentativa la omor, dupa ce a fost ridicat de politisti, duminica noaptea, dintr-un apartament din cartierul Rahova din Capitala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Curtea de Apel Ploiesti, #arest Daniel Uta, #decizie definitiva , #eveniment