Directorul Toader, retinut de DNA, are trei terenuri, casa, masina, bijuterii si tablouri

Marti, 15 Iulie 2014, ora 21:52
8422 citiri
Directorul Toader, retinut de DNA, are trei terenuri, casa, masina, bijuterii si tablouri
Foto: focus-giurgiu.ro

Directorul Directiei Generale Politici Industriale si Mediul de Afaceri din Ministerul Economiei, Gabriel Rasvan Toader (foto), are trei terenuri, un apartament, o masina de teren, conturi cu peste 20.000 de euro si tablouri si bijuterii de aproape 40.000 de euro, potrivit declaratiei de avere.

Conform declartiei de avere completata in 30 mai 2013, Rasvan Toader detine trei terenuri intravilane in Bucuresti, Ilfov si Timis, ultimele doua avand o suprafata de 1.100 metri patrati iar cel din Capitala, o suprafata de 1.500 de metri patrati.

Terenul din Timis a fost cumparat in perioada 2010-2011, cel din Capitala in anul 2005, ambele impreuna cu sotia, Mihaela Toader, iar cel din Ilfov in anul 2001.

Fostul director mai detine un apartament pe care l-a cumparat in anul 2001 in Bucuresti cu o suprafata de 61 de metri patrati si o masina Subaru Forester fabricata in anul 2009.

Potrivit documentului citat, Toader are bijuterii cu o valoare estimata de aproximativ 19.000 de euro si tablouri cu o valoare de aproximativ 20.000 de euro, ambele dobandite in intervalul 1997 - 2011.

Toader are in doua conturi curente, la BCR si Banca Transilvania, 7.500 de euro, respectiv 10.000 de lei, acesta avand si un depozit bancar deschis la Raiffeisen Bank in anul 2009 in care are 13.000 de euro.

Totodata, Toader are 35.000 de euro reprezentand 34 de parti sociale in societatea Avangdarde 2005 la Viena.

La capitolul datorii, Toader are un credit contractat in 2007 de la BCR in valoare de 20.000 de euro.

Acesta are trecute in declaratie venituri de 36.000 de lei obtinute in postul de director general la Ministerul Economiei, aceeasi suma fiind incasata anual si de sotia sa Mihaela Toader, care este consilier la Administratia Prezidentiala.

Potrivit declaratiei de interese din 30 mai 2013, Toader este asociat la Avangarde 2005 cu 34 la suta si membru in Fundatia pentru o Romanie moderna. Pentru aceste functii Toader a notat ca nu este remunerat.

El mentioneaza ca este si membru, neretribuit, al PNL.

Fost director din Ministerul Economiei, retinut de DNA: A luat mita beton

O mita "beton"

Fostul director general al Directiei Generale Politici Industriale si Mediul de Afaceri din Ministerul Economiei, Gabriel Rasvan Toader, a fost retinut, fiind acuzat ca ar fi luat mita 48 metri cubi de beton de la reprezentantul unei firme, in schimbul unor avize necesare la autorizarea unui antrepozit fiscal.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Oradea au dispus retinerea pentru 24 de ore a lui Gabriel Rasvan Toader, director general al Directiei Generale Politici Industriale si Mediul de Afaceri din cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri la data faptelor, pentru luare de mita.

In acelasi dosar au fost retinuti Stelian Vladut Tulcan, reprezentant al unei societati comerciale, pentru dare de mita, si Argentina Carla Postolache, pentru complicitate la luare de mita, se arata intr-un comunicat de presa al DNA.

Potrivit ordonantelor de retinere, in baza unor intelegeri anterioare, din perioada decembrie 2011 - mai 2012, Gabriel Rasvan Toader, prin intermediul Argentinei Postolache, ar fi pretins de la Stelian Tulcan, in cursul lunii mai 2012, contravaloarea unei cantitati de 48 mc de beton, in valoare totala de 14.461,36 lei.

"Pentru acest 'serviciu', in contextul autorizarii unui antrepozit fiscal, suspectul Toader Gabriel Rasvan trebuia sa avizeze lista cu semifabricatele si produsele finite inscrise in nomenclatorul de fabricatie si sa avizeze asimilarea, din punct de vedere al accizelor, a produselor energetice cu produse pentru care sunt stabilite accize in cazul societatii comerciale reprezentate de suspectul Tulcan Stelian Vladut, lucru care s-a si intamplat la data de 22.05.2012", au precizat procurorii.

Intreaga cantitate de beton pretinsa a fost achitata in intregime de catre Tulcan, prin intermediul firmei pe care o reprezenta, sustin anchetatorii.

"Cantitatea de 48 mc de beton a fost utilizata de catre numitul Toader Gabriel Rasvan la construirea unui imobil in zona localitatii Ghiroda, jud. Timis", se mai arata in ordonantele de retinere.

Procurorii DNA au fost ajutati in acest caz de Serviciului Roman de Informatii - Directia Judeteana de Informatii Arad si de Directia Generala Anticoruptie - Serviciul Judetean Anticoruptie Bihor

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#Director Ministerul Economiei retinut, #director Toader declaratie avere, #director Economie avere , #eveniment