Discuta LIVE cu regizorul Andrei Ujica despre "Autobiografia lui Nicolae Ceausescu"

Miercuri, 27 Octombrie 2010, ora 14:00
2103 citiri
Discuta LIVE cu regizorul Andrei Ujica despre "Autobiografia lui Nicolae Ceausescu"

Ziare.com va invita sa intrati, miercuri, incepand cu ora 16.30, in dialog cu cineastul Andrei Ujica, regizorul filmului "Autobiografia lui Nicolae Ceausescu".

Autobiografia lui Nicolae Ceausescu, film realizat din decuparea a peste o mie de ore de imagini din Arhiva Nationala de Filme si cea a Televiziunii Romane, a fost extrem de bine primit in randul criticilor, care l-au prezentat ca pe un film in fata caruia "majoritatea proiectiilor de fictiune de la Cannes sa para banale si plictisitoare".

Filmul acopera intreaga perioada in care Nicolae Ceausescu s-a aflat la conducerea Partidului Comunist Roman, si implicit in fruntea tarii, din 1965, cand a fost instalat la putere, pana la prabusirea din 1989.

"Autobiografia lui Nicolae Ceausescu" a avut premiera mondiala la Festivalul de la Cannes si a fost prezentata, in aceasta toamna, la festivalurile de film de la Toronto, San Sebastian, New York, Vancouver si Londra.

Filmul lui Ujica a obtinut Marele Premiu al sectiunii documentar la Festivalul International de Film de la Bergen (BIFF), una dintre cele mai importante manifestari de gen. Festivalul norvegian are in program in jur de 120 de titluri anual si se concentreaza pe autorii cu viziuni radicale si inovative in regie.

In septembrie, filmul despre marirea si decaderea dictatorului roman a fost unul dintre cele opt titluri din selectia de cateva sute a Festivalului International de Film de la Toronto care a primit punctajul maxim din partea celor 33 de critici straini reuniti de publicatia online IndieWIRE.

Pentru a discuta cu Andrei Ujica trebuie sa fiti logati pe Ziare.com si sa intrati AICI, incepand cu ora 16.30.

Codul de etica

Ziare.com isi rezerva dreptul de a lua masuri impotriva tuturor celor care nu respecta obligatiile ce le revin in urma participarii la emisiune.

Realizatorul emisiunii si comentatorii trebuie sa respecte dreptul la opinie a celorlalti participanti la emisiunie si sa nu faca niciun fel de comentariu discriminator pe criterii fizice, religioase, etnice, rasiale, politice sau culturale.

Toate afirmatiile si comentariile trebuie sa tina cont de existenta dreptului la pluralism politic si social, la diversitate culturala, lingvistica si religioasa.

Atat realizatorul emisiunii, cat si comentatorii nu au voie sa faca niciun fel de afirmatii care ar putea leza demnitatea umana, dreptul la propria imagine sau care sa afecteze in vreun fel protectia minorilor.

Participantii la emisiune nu au voie sa promoveze publicatii, site-uri sau alte canale media cu continut xenofob, rasial, pornografic sau care intra sub incidenta legilor cu privire la drepturile de autor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
Ultimul studiu elaborat de Parlamentul European care analizează sumele încasate de top 100 beneficiari din PNRR-urile fiecărui stat membru UE ne plasează pe ultimul loc din Europa în ceea ce...
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
#Andrei Ujica, #Autobiografia lui Nicolae Ceausescu, #TV Ziare com, #televiziunea Ziare com , #eveniment