O maimuta a evadat de la Gradina Zoologica din Piatra Neamt UPDATE

Sambata, 14 Aprilie 2018, ora 20:12
6757 citiri
O maimuta a evadat de la Gradina Zoologica din Piatra Neamt UPDATE
Foto: Pixabay

Este alerta in Piatra Neamt, dupa ce o maimuta de la Gradina Zoologica din oras a evadat, sambata, din cusca in timp ce era dusa la un control medical, animalul alergand pe strazile orasului.

Primarul municipiului Piatra Neamt, Dragos Chitic, a declarat, sambata, ca impreuna cu reprezentantii ISU Neamt incearca sa gaseasca cea mai buna solutie de prindere a maimutei care a evadat de la Gradina Zoologica.

"Gradina zoologica este proprietate publica, dar este in administrarea unei firme private. Ieri dupa-amiaza (vineri - n.red.) s-a reusit achizitionarea, prin transfer de la o alta gradina zoologica, a doua maimute, pentru a creste atractivitatea.

Astazi era programata o deplasare a lor la un cabinet veterinar pentru carantina, pentru analizele medicale. In momentul in care a fost scoasa din tarcul ei, una dintre maimute a scapat. Acum intervenim cu ajutorul celor de la ISU Neamt", a spus Chitic.

Acesta a adaugat ca misiunea de capturare a maimutei nu este una simpla.

"Ma voi intalni cu cei de la ISU, pentru a gasi cea mai buna metoda de a captura maimuta. Eu sunt convins ca se va rezolva pana la urma cu bine atat pentru noi, cat si pentru maimuta", amai spus primarul din Piatra Neamt.

UPDATE - Maimuta a fost prinsa, dupa mai bine de sase ore, fiind mobilizate forte impresionante.

"S-a reusit capturarea animalului, dupa ce acesta a fost tranchilizat de un angajat al firmei Salubritas, care are permis special pentru acest gen de arma. De asemenea, acesta a actionat sub supravegherea medicului veterinar, pentru a doza corect tranchilizantul. Maimuta este in stare buna, nu a fost ranita, a fost transportata inapoi la Gradina Zoologica de catre angajatii firmei respective si, in zilele urmatoare, i se vor face analizele care ar fi trebuit sa fie facute astazi (sambata - n.r.), dar, din cauza incidentului, nu s-a putut", a declarat sambata seara, corespondentului MEDIAFAX, Dragos Chitic, primarul din Piatra Neamt.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#maimuta evadat zoo Piatra Neamt , #eveniment
Comentarii
Poza Hastalavista
Hastalavista
rank 5
Evadata a ajuns pe post de P.M. sau poastasita lui Livache
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5