Peste 12.000 de turisti au participat la festivitatile de Ziua Marinei (Video)

Joi, 15 August 2013, ora 19:35
772 citiri
Peste 12.000 de turisti au participat la festivitatile de Ziua Marinei (Video)
Foto: Ziua de Constanta

Festivitatile militare si religioase organizate joi de Statul Major al Fortelor Navale pentru sarbatorirea celei de-a 111 aniversari a Zilei Marinei Romane au strans peste 12.000 de spectatori pe faleza din fata Comandamentului Flotei din Constanta.

Manifestarile dedicate Zilei Marinei au debutat cu intonarea imnului de stat si inaltarea drapelului national, urmate de un Te Deum savarsit arhiepiscopul Tomisului, Teodosie.

Exercitiile demonstrative de respingere a atacurilor pe mare de la bordul salupelor RHIB, in aer cu avioanele cu reactie si elicopterele de atac PUMA Naval, si pe tarm, sustinute de infanteristii marini, au facut si anul acesta deliciul publicului, starnind ovatii si ropote de aplauze.

Primarul Constantei, Radu Mazare, a coborat pe faleza, din loja oficialitatilor, si a imprumutat un automat AKM cu aruncator de grenade pentru a se fotografia cu el. "Nu stiti ca sunt marinar si eu? La Revolutie eram exact cu o arma ca aceasta in mana", a spus Mazare.

El a adaugat ca spectacolul realizat de Ziua Marinei ar trebui sa fie mai dinamic, dar asta inseamna si un buget pe masura. "Eu as vedea manifestarile mai vii, mai dinamice, dar conteaza si ce buget ai pentru asta", a precizat primarul.

Intrebat cum comenteaza faptul ca presedintele Traian Basescu s-a decis sa-si prelungeasca valabilitatea brevetului de capitan de lunga cursa, Mazare a raspuns:

"Eu am un respect mare pentru marinari. Felul cum a condus Romania, faptul ca esti marinar si conduci vapoare... Nu vreau sa ma bag profesional. De ce sa nu poata sa conduca o nava si la 60 de ani? Doar nu trebuie sa sara din elicopter. Sta comod pe scaun, isi aprinde o tigara, are apartament de trei camere, o mica piscina. Poate sa-si ia cu el si sotia sau... la cine ma gandesc eu, atunci sa vezi senzatie."

La festivitatile ocazionate de Ziua Marinei Romane, Radu Mazare a venit imbracat in tinuta adecvata - tricou in dungi si cascheta de ofiter de marina pe care avea brodata o ancora cu initialele CB. "Este o cascheta realizata de Catalin Botezatu, iar initialele sunt marca sa", a lamurit edilul Constantei.

La festivitatile de pe faleza Comandamentului Flotei au participat ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, ministrul de Interne, Radu Stroe, seful Statului Major General, generalul Stefan Danila, seful Statului Major al Fortelor Navale, viceamiral dr. ing. Aurel Popa, comandantul Flotei, contraamiral de flotila Alexandru Marsu, atasati militari si parlamentari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ziua Marinei 2013, #Mazare marinar, #Mazare Basescu brevet , #eveniment