Plafonul salarial pe 2011 nu va cuprinde contributiile de asigurari pentru militari

Joi, 09 Septembrie 2010, ora 19:35
2204 citiri
Plafonul salarial pe 2011 nu va cuprinde contributiile de asigurari pentru militari

Plafonul privind fondul de salarii de 39 de miliarde lei convenit cu FMI pentru 2011 nu va include si contributiile de asigurari sociale aferente salariilor personalului militar, potrivit scrisorii suplimentare de intentie la acordul cu FMI, aprobata miercuri de Guvern.

"Dat fiind ca vor exista noi concedieri de cel putin 15.000 bugetari pana la finele anului 2011, masurile vor lasa loc pentru a acorda o majorare modesta a salariilor din sectorul public pe parcursul anului viitor, in conditiile indeplinirii angajamentului de reducere a cheltuielilor cu personalul sub 39 miliarde de lei (incluzand toate formele de compensatii, dar excluzand contributiile de asigurari sociale pentru militari)", se mentioneaza in document, scrie Mediafax.

Executivul de la Bucuresti s-a angajat fata de FMI ca legislatia de implementare a legii de salarizare unitara va include mai putine sporuri, va introduce un sistem prin care salariile bugetarilor vor fi corelate cu cele din privat si vor fi legate de responsabilitatile angajatului la locul de munca si de calificare.

"Prin noua lege se va asigura ca structura de clasificare salariala este simplificata, iar platile vor fi legate in principal de responsabilitatile la locul de munca si de calificare. Noul sistem de salarizare va fi evaluat in raport cu salariile din sectorul privat, printr-un studiu al salariilor, pentru a se asigura ca salariile din sectorul public sunt in general aliniate la conditiile actuale de pe piata muncii, in limita constrangerilor", se arata in memorandumul tehnic atasat scrisorii suplimentare de intentie la acordul cu FMI.

Guvernul a promis FMI ca nu va trimite Parlamentului modificarile la Legea salarizarii inainte de a primi avizul institutiei internationale si al Comisiei Europene si ca modificarile vor fi adoptate pana la sfarsitul lunii octombrie.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Plafonul salarial 2011, #contributii asigurari pentru militari, #scrisoare suplimentara intentie FMI , #eveniment