Prefectul Constantei cere demolarea gardului din jurul Cimitirului Central

Joi, 31 Martie 2011, ora 21:18
1496 citiri
Prefectul Constantei cere demolarea gardului din jurul Cimitirului Central
Foto: Evenimentul Zilei

Prefectul Constantei, Claudiu Palaz, i-a cerut primarului Radu Mazare sa darame gardul care imprejmuieste Cimitirul Central, dupa ce o bucata din acesta a cazut, joi dupa-amiaza, omorand o persoana si ranind o alta.

"In urma evaluarii facute de catre specialistii Inspectoratului Judetean in Constructii, s-a ajuns la concluzia ca portiunea de gard de pe laturile Th. Burada si I. L. Caragiale ale Cimitirului Central reprezinta un pericol iminent, cu atat mai mult cu cat bucata cazuta a afectat siguranta, si asa foarte precara, a acestuia.

Prin urmare, i-am cerut primarului Radu Mazare sa darame de urgenta aceasta portiune, pentru a nu se repeta tragedia. De asemenea, am dispus ca Jandarmeria sa asigure circulatia pietonala cat mai departe de zona, iar Politia Rutiera sa interzica stationarea, parcarea si circulatia pe cele doua strazi, in sectorul afectat. Voi urmari ca ancheta pe care am solicitat-o sa identifice clar si cat se poate de urgent vinovatii, astfel incat acestia sa suporte consecintele", a precizat acesta.

Palaz a mai spus ca cei responsabili de siguranta cetatenilor Constantei trebuie sa se trezeasca si sa-si indeplineasca sarcinile pentru care sunt platiti din banii publici.

Radu Mazare a precizat ca exista un contract de prestari servicii intre primarie si firma Clares, care are in administratie cimitirul. "Daca se va dovedi ca societatea este responsabila pentru cele intimplate se va rezilia contractul", a declarat edilul.

Zidul unui cimitir din Constanta s-a prabusit: un mort si mai multi raniti

Persoana ranita se afla internata in Spitalul Judetean Constanta, cu fractura de gamba si excoriatii. "Pacientul este in stare stabila si este constinent", a declarat Catalin Grasa, directorul medical al spitalului.

O persoana si-a pierdut viata si o alta a fost ranita joi, la Constanta, dupa ce o portiune de circa 50 de metri din gardul unui cimitir s-a prabusit pe trotuar. Gardul, compus din placi de beton armat sudate intre ele, a daramat si un stalp care s-a prabusit pe strada. Zona in care s-a petrecut incidentul este intens circulata, peste drum de cimitir fiind amplasat un bazar cu zeci de comercianti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a declarat marţi, 23 aprilie, că mazilirea doctorului Cârstoiu este blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor...
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
#daramare gard cimitir Constanta, #mort gard cimitir Constanta , #eveniment
Comentarii
Poza jackd
jackd
rank 2
"Daca se va dovedi ca societatea este responsabila pentru cele intimplate se va rezilia contractul"...
Poza Cob
Cob
rank 5