Presa de azi: Cum au petrecut VIP-urile din puscarii Craciunul

Luni, 27 Decembrie 2010, ora 08:07
4233 citiri
Presa de azi: Cum au petrecut VIP-urile din puscarii Craciunul
Foto: cartoonstock.com

Presa de luni face o retrospectiva a modului in care si-au petrecut Sarbatorile personajele mediatizate din presa romaneasca, aflate dupa gratii, prezinta o imagine a Craciunului sarbatorit in spatiu si realizeaza un bilant al batailor ori al solicitarilor ambulantei.

Adevarul scrie despre personaje cunoscute care, pana nu demult, isi petreceau Sarbatorile cu bucate alese, iar acum sarbatoresc din spatele gratiilor. Jurnalistii prezinta imaginea sarbatorii in penitenciar intr-un articol intitulat "Cum au petrecut VIP-urile din puscarii Craciunul".

Romania Libera abordeaza acelasi subiect, insa dintr-un alt unghi, intr-un material cu titlul "Cum se petrece Craciunul in spatiu".

"Serviciul de Ambulanta: 1.733 de solicitari, din care peste 30 pentru cazuri de depresii si tentative de suicid", titreaza ziarul Puterea, care revine pe Pamant si scrie despre partea neplacuta a Craciunului.

Jurnalistii de la Gandul amintesc despre "Batai din cauza dedicatiilor muzicale, amenzi pentru taiat porcul in mijlocul strazii. Cum a "petrecut" Craciunul Politia Locala a Capitalei. Premiera: patrule calare, pe bulevarde", iar Evenimentul Zilei te sfatuieste "Cum te dregi dupa festin", dupa abuzul de sarmale, cozonac si alcool.

Adevarul: Cum au petrecut VIP-urile din puscarii Craciunul

Candva petreceau Sarbatorile cu bucate alese. Acum au ajuns dupa gratii. Parlamentari, magistrati sau oameni de afaceri au intampinat Craciunul in arest.

Senatorul PSD Catalin Voicu, acuzat de mai multe fapte de coruptie, inchis in celula VIP-urilor de la Penitenciarul Rahova, a avut de Craciun un meniu de sarbatoare, precizeaza Adevarul.

Fostul parlamentar a mancat la pranz ciorba cu afumatura, fasole cu friptura si carnati si mere. Penitenciarul nu i-a dat cozonaci lui Voicu, dar acesta a avut dreptul la un pachet suplimentar cu ocazia Sarbatorilor. Printre colegii de masa si de joc ai lui Voicu s-au numarat traficantul de arme Shimon Naor, fostul presedinte al Judecatoriei Petrosani Valentin Popescu, precum si unul dintre hotii de arme de la unitatea militara din Ciorogarla, Liviu Iordan.

De meniul de la Penitenciarul Rahova s-au bucurat si "locatarii" arestului Politiei Capitalei. Astfel, fasole au primit in meniu si Andrei Placinta, fiul senatoarei Sorina Placinta, arestat preventiv pentru tentativa de omor, dar si cei doi generali din Ministerul Apararii Ioan Marian si Mihai Chirita, arestati pentru fraudarea concursurilor pentru angajarea in cadrul MApN.

Romania Libera: Cum se petrece Craciunul in spatiu

Nu doar detinutii penitenciarelor romanesti au avut parte, insa, de un meniu special. Cei sase astronauti de pe Statia Spatiala Internationala au gustat din friptura rehidratata de curcan si au deschis cadourile de sub bradutul de 60 de centimetri.

De asemenea, astronautii - trei rusi, doi americani si un italian - au avut libertatea de a decora interiorul navei, potrivit Romania Libera.

Puterea: Serviciul de Ambulanta: 1.733 de solicitari, din care peste 30 pentru cazuri de depresii si tentative de suicid

Desi se afla cu picioarele pe Pamant, bucurestenii nu au avut parte de un meniu atat de cumpatat precum cel al cosmonautilor de pe Statia Spatiala Internationala.

Astfel, serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov (SABI) a inregistrat, in primele doua zile ale Craciunului, 1.733 de solicitari cu 979 de urgente, printre care zeci de depresii si tentative de suicid, cat si probleme cauzate de consumul etnobotanicelor sau suferinte digestive din cauza exceselor alimentare, informeaza Puterea.

Din cele 979 de urgente, 183 au fost pentru probleme digestive, 35 pentru cazuti in strada, 12 tentative de suicid, cat si aproape 30 de depresii si intoxicatii cu substante halucinogene. De asemenea, alte 35 de solicitari au venit pentru persoane in stari de inconstienta, 140 lipotimii si sincope si 48 de traumatisme.

Gandul: Batai din cauza dedicatiilor muzicale, amenzi pentru taiat porcul in mijlocul strazii

Insa nu doar medicii bucuresteni au fost ocupati de Craciun, iar scandalurile, bataile si comertul neautorizat au fost principalele motive pentru care bucurestenii au primit sanctiuni de la oamenii legii.

Peste 500 de politisti locali au asigurat, in aceasta perioada, ordinea si linistea publica in Capitala. Alaturi de Politia Nationala si Jandarmerie, ei au efectuat, in tot Bucurestiul, misiuni de patrulare, interventii pentru aplanarea conflictelor ori au "curatat" zone importante ale Capitalei de cersetori sau comercianti ilegali. Au fost date peste 700 de sanctiuni, puncteaza Gandul.

Tot in perioada Sarbatorilor, politistii locali au organizat actiuni speciale pentru combaterea cersetoriei in zonele din apropierea bisericilor si cimitirelor. Politia Locala a Municipiului Bucuresti, a Sectorului 5, a Sectorului 6 si a Sectorului 2 au instituit patrule speciale cu scopul de a inlatura grupurile de cersetori "fixate" in zona marilor cimitire si biserici.

De Craciun, Politia Locala a Sectorului 2 a aplicat 248 de sanctiuni in valoare de 61.235 de lei. Cele mai multe au fost date pentru tulburarea linistii si ordinii publice.

In centrul Bucurestiului, politistii locali au aplanat peste 20 de scandaluri. Cel mai violent a avut loc in Centrul Istoric, acolo unde, intr-un club, cativa tineri s-au luat la bataie pe motiv ca nu se potriveau la dedicatii muzicale. Agresorii au fost retinuti si predati Politiei Nationale.

Evenimentul Zilei: Cum sa te dregi dupa festin

Pentru a nu fi nevoie deloc de interventia medicilor, dupa masa traditionala de Craciun se impune o cura urgenta de detoxifiere.

Abuzul de sarmale, cozonac si alcool "se repara" cu vitamina C din citrice sau legume verzi si cu lichide fara zahar. Mahmureala nu trece cu cafea sau "alcool", ci cu apa, analgezice si rabdare, precizeaza Evenimentul Zilei.

Apa, ceaiuri si alte lichide pe stomacul gol, o cafea amara pentru alungarea senzatiei de greata, multe fructe si legume bogate in vitamina C, pauza de alcool si grasimi, dar si plimbari in aer liber sunt principalele reguli ale detoxifierii.

Mai mult, nutritionistii recomanda sa incepeti cura de detoxifiere inca din seara de Craciun.

"Organismul resimte abu zul de mancare, dar si de alcool ca pe o provocare si isi revendica drepturile, cere o schimbare. Vitamina C e marele aliat al organismului in lupta cu toxinele. Legumele cu frunze verzi, bogate in clorofila, broccoli, citricele, usturoiul sunt alimentele care ajuta la recuperare dupa masa traditionala. Recomand ca inca de seara, dupa masa de Craciun, sa iesiti la plimbare sau la patinoar, sa mancati fructe si sa va hidratati", spun specialistii.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#craciun puscarie, #craciun spatiu, #ambulanta politie craciun, #batai sarbatori, #mahmureala craciun , #eveniment