Prima dezbatere intre candidatii la europarlamentare, la Forumul EUROSFAT de la Bucuresti

Luni, 08 Aprilie 2019, ora 13:46
2865 citiri
Prima dezbatere intre candidatii la europarlamentare, la Forumul EUROSFAT de la Bucuresti
Foto: Arhiva Pixabay

Forumul EUROSFAT, evenimentul anual de afaceri europene din Romania ajunge la a 7-a editie si invita cetatenii, reprezentanti ai ONG-urilor, media, mediului de afaceri precum si reprezentantii partidelor politice nationale si europene la doua zile de dezbateri.

Forumul EUROSFAT are la baza valorile europene ale democratiei, implicarea civica si dialogul deschis, iar anul acesta doreste sa ajute cetatenii romani sa voteze informat pe data de 26 mai la alegerile europarlamentare. Participarea este gratuita dar se realizeaza pe baza de inregistrare pe pagina evenimentului.

Pe 11 aprilie, pentru prima oara in Romania, partidele politice europene vor fi prezente la Bucuresti pentru a dezbate cu cetatenii romani despre programul si prioritatile acestora in Parlamentul European.

Vicepresedinti si reprezentanti ai principalelor partide europene (PPE, PES, ALDE si Partidul Verzilor Europeni) vor discuta despre asteptarile cetatenilor de la proiectul european si vor raspunde intrebarilor din public, dar si a expertilor Europuls, precum de ce este UE in continuare relevanta dupa Brexit, sau cum vor fi luate in considerare rezultatele consultarilor cetatenesti.

Dezbaterea va avea loc intre orele 16-18 la Biroul de Informare al Parlamentului European din Romania.

Inscrierile incep de la ora 15:30.

Pe 12 aprilie, forumul se deschide cu prima dezbatere din acest an intre candidatii principalelor partide politice din Romania la alegerile europene.

Candidatii PSD, PNL, Alianta 2020 USR-PLUS, PRO Romania, ALDE si UDMR isi vor prezenta viziunea despre viitorul Uniunii europene si a rolului Romaniei in cadrul acesteia pentru urmatorii 5 ani. Forumul se va desfasura pe durata intregii zile la JW Marriott. Inscrierile incep de la ora 8:30 dimineata.

Opt dezbateri tematice vor avea loc in cadrul celui mai mare forum anual de afaceri europene din Romania. Printre vorbitori se numara ambasadori, reprezentanti ai Comisiei Europene, jurnalisti internationali, candidati la alegerile europarlamentare, deputati si senatori din Parlamentul Romaniei, reprezentanti ai Guvernului Romaniei, primari si consilieri din principalele orase din Romania, reprezentanti ai miscarilor civice pro europene, reprezentanti ai societatii civile si ai mediului academic, reprezentanti BNR. Forumul se va incheia cu o piesa teatru forum despre alegerile europene interpretata de 9 elevi de liceu. Mai multe detalii puteti gasi pe www.eurosfat.ro.

EUROSFAT este organizat de Centrul de Expertiza Europeana Europuls, format dintr-un grup de experti voluntari romani cu viziuni pro-europene si este realizat sub patronajul Presedintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, Reprezentantei Comisiei Europene in Romania si al Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#dezbatere alegeri Eurosfat , #eveniment