Primarul din Farcasesti, suspendat

Luni, 07 Martie 2011, ora 16:37
2088 citiri
Primarul din Farcasesti, suspendat
Foto: Arhiva

Prefectul judetului Gorj, Liviu Andrei, a emis, luni, un ordin prin care il suspenda pe primarul comunei Farcasesti, Constantin Parvulescu, care se afla in arest preventiv pentru luare de mita, abuz in serviciu contra intereselor publice si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Potrivit unui comunicat de presa, pe perioada suspendarii mandatului de primar, atributiile acestuia vor fi preluate de viceprimarul comunei, Spiridon Danut Balu.

"Incepand cu 3 martie si pana la incetarea masurii arestarii preventive dispuse de instanta, se constata suspendarea de drept a mandatului de primar al comunei Farcasesti al domnului Constantin Parvulescu, in temeiul prevederilor art. 71 din Legea nr. 215/2001 privind administratia publica locala republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Primarul din Farcasesti, retinut pentru mita de 350.000 de euro

Pe perioada suspendarii mandatului de primar al domnului Constantin Parvulescu, atributiile ce ii sunt conferite prin lege vor fi exercitate de drept de domnul Balu Spiridon Danut, viceprimar al comunei, potrivit dispozitiilor art. 72, din Legea 215/2001 privind administratia publica locala republicata, cu modificarile si completarile ulterioare", a precizat Alina Iordachescu, purtatoarea de cuvant a Prefecturii Gorj.

Primarul comunei gorjene Farcasesti, Constantin Parvulescu, a fost retinut la 3 martie de procurorii DNA, fiind acuzat ca in perioada 2000-2008 a pretins de la doi denuntatori mita in bani, bunuri si servicii, in valoare totala de aproape 350.000 de euro, in schimbul atriburii unor contracte de achizitie.

Potrivit unui comunicat remis de DNA, Constantin Parvulescu este acuzat de doua infractiuni de luare de mita, ambele in forma continuata, dar si de abuz in serviciu contra intereselor publice, daca s-a obtinut pentru sine sau altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, cu consecinte deosebit de grave si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#primar Farcasesti suspendat, #Constantin Parvulescu , #eveniment