Printul Paul va fi executat silit pentru o datorie de peste 2 milioane de euro

Miercuri, 06 Octombrie 2010, ora 00:06
8225 citiri
Printul Paul va fi executat silit pentru o datorie de peste 2 milioane de euro
Foto: Monitorul Expres

Printul Paul are o datorie de aproximativ 2 milioane de euro in Marea Britanie, iar Curtea Suprema engleza cere judecatorilor romani sa il execute silit, dupa ce s-a decis ca proprietale acestuia din Anglia, Tara Galilor si Romania sa fie indisponibilizate.

Inalta Curte de Justitie - Divizia Queen's Bench a decis, la 2 iunie 2010, in dosarul cu numarul HQ 10X00866, ca printul Paul de Romania, "cunoscut si sub numele de printul Paul, Paul Lambrino, Paul Philippe de Hohenzollern", si printesa Lia a Romaniei, "cunoscuta si sub numele de printesa Lia, Lia Triff, Lia de Hohenzollern si Lia Georgia Hohenzollern", sa-i plateasca lui Marco Houston 1,8 milioane de lire sterline (peste 2 milioane de euro), informeaza Adevarul.

Printul Paul datoreaza suma de 1.788.488 de lire sterline, la care se adauga o dobanda de 8%, incepand de la 5 mai 2010, pana la indeplinirea integrala a obligatiei de plata.

Instanta engleza a decis ca acesta "nu trebuie sa scoata din Anglia si din Tara Galilor niciunul dintre bunurile sale care sunt in cele doua tari, pana la valoarea de 1.820.000 de lire de sterline", sau sa "nu tranzactioneze sau sa diminueze valoarea niciunuia dintre bunurile sale, indiferent daca sunt in sau in afara Angliei si Tarii Galilor, pana la aceasta valoare".

Interdictia de vanzare include, in special, mai multe bunuri din Romania, printre care si vila situata pe strada Alexandru Phillipide din Bucuresti, actiunile detinute la firma SC Topaz Investment SRL si banii din conturile de la Raiffeisen Bank - Bucuresti si de la UBS AG - Zurich, "inclusiv orice cec tras din aceste conturi, care nu a fost lichidat".

Inarmat cu sentinta obtinuta in Londra, Marco Houston a angajat un executor judecatoresc bucurestean care sa-i recupereze banii. Executorul Laura Elena Popa cere judecatorilor la Sectia a IV-a Civila de la Tribunalul Bucuresti executarea silita a printului si poprirea bunurilor mobiliare - actiunile de la societatea Topaz Investments, datoriile unor terte persoane si bunurile imobiliare ale acestuia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#printul Paul executat silit, #datorie mare Anglia , #eveniment