Profesorul universitar din Brasov, retinut pentru luare de mita, cercetat in libertate

Duminica, 10 Februarie 2013, ora 12:30
3123 citiri
Profesorul universitar din Brasov, retinut pentru luare de mita, cercetat in libertate

Profesorul universitar de la Facultatea de Medicina a Universitatii Transilvania din Brasov, care a fost retinut dupa ce a fost prins luand mita, va fi cercetat in libertate dupa ce Tribunalul Brasov a respins, sambata seara, propunerea procurorilor de arestare preventiva.

Ordonanta de retinere pentru 24 de ore pe numele profesorului a expirat, sambata, la ora 21:30.

Profesorul a fost dus la Tribunalul Brasov cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile, pentru luare de mita, insa judecatorii au respins solicitarea procurorilor si au impus interdictia de a parasi localitatea pentru 30 de zile, potrivit purtatorului de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov, procuror Alina Popescu.

Procurorii au facut recurs, acesta urmand sa se judece luni, de la ora 9:00, la Curtea de Apel Brasov.

Profesorul Onisai Lazar de la Facultatea de Medicina a Universitatii Transilvania din Brasov a fost retinut de procurori, vineri seara, fiind suspectat ca lua mita de la studenti pentru a-i trece examenele, in locuinta acestuia fiind gasite sute de inscrisuri cu numele unor studenti si subiecte de examen.

Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov, procurorul Alina Popescu, a declarat sambata, intr-o conferinta de presa, ca vineri procurororii au organizat un flagrant cu un investigator sub acoperire care a pretins ca este studenta in primul an la Medicina si care s-a intalnit cu profesorul in masina acestuia. Femeia i-a oferit profesorului 700 de lei pentru a fi promovata la examenul din sesiunea din

iarna la disciplina anatomie-embriologie.

La randul sau, seful Serviciului de Investigare a Fraudelor din Politia Judeteana Brasov, comisar Carmen Iordache, a precizat, in aceeasi conferinta de presa, ca, simultan cu flagrantul, au fost facute perchezitii la locuinta profesorului, unde au fost gasite sute de inscrisuri cu numele unor studenti din anul I si al II-lea si cu mentiuni de subiecte de examene de la sesiunile din iarna si vara.

Potrivit anchetatorilor, profesorul era monitorizat de mai mult timp, dupa ce un student din anul al II-lea care a avut examene in perioada 30 - 31 ianuarie s-a autodenuntat, spunand politistilor ca, in 29 ianuarie, a fost chemat de profesor acasa la el si i-a dat acestuia 800 de lei. Studentul a primit de la profesor subiectele, pe un bilet, si le-a scris la examen, desi extrasese alte subiecte, luand nota 6.

Onisai Lazar a fost prodecan al Facultatii de Medicina a Universitatii "Transilvania" Brasov in perioada 2008 - 2012, iar in prezent este profesor universitar la disciplina anatomie-embriologie. De asemenea, profesorul face parte din Consiliul consultativ al Maternitatii Brasov.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#profesor mita cercetat libertate, #profesor universitar Brasov mita, #profesor universitar Brasov spaga , #eveniment