Rememorarea suferintei - Canonizarea Sfintilor Inchisorilor Comuniste

Vineri, 02 August 2013, ora 20:16
3937 citiri
Rememorarea suferintei - Canonizarea Sfintilor Inchisorilor Comuniste
Foto: apostolatintarafagarasului.blogspot.com

"Azi noapte, cand voi dormeati, am avut o vedenie. Am inteles temnita. Am vazut moartea si invierea temnitei. Am vazut pamantul deschizindu-se si inghitind inchisoarea. Pamantul si-a luat pamantul inapoi. Cu surprindere am vazut aparand in loc o biserica. La inceput era mica. Incetul cu incetul a crescut, asemenea unei flori. Cand a ajuns mare, cat temnita noastra, am intrat cu sfiala in ea.

Fratilor, nu sunt nebun. V-am gasit in biserica rugandu-va. Catapeteasma era obisnuita, avand pe ea sfintii care ne-au ajutat de atatea ori. Dar, pe pereti, nu mi-a venit sa cred... Pe cine am vazut in icoane? Erau de-ai nostri, imbracati in zeghe. Pe unii i-am recunoscut usor, pe altii mai greu. Aveau aura de sfinti. In spate, in iezerul cel de foc, i-am vazut pe cei care ne haituiau sufletele. Nu erau toti acolo, unii erau cu voi..." (Valeriu Gafencu - Sfantul Inchisorilor)

In aceste ganduri marturisite de Sfantul Inchisorilor, Valeriu Gafencu, este cuprinsa toata filosofia pe care se poate intemeia un demers corect de reevaluare si de condamnare a comunismului din Romania. Calitatea de victime a celor asasinati in zecile de inchisori si lagare de munca din Gulagul romanesc este nu atat una juridica, aflata sub incidenta legii penale si fara vreo perioada de prescriere, ci mai ales una spirituala, religioasa.

In inchisorile comunismului din Romania s-a murit din multe motive: pentru libertate, pentru demnitate, pentru Rege, pentru o convingere politica. Insa, mai presus de orice loialitate lumeasca, s-a murit pentru credinta in Hristos. Cei mai multi dintre detinutii politici torturati si asasinati de regimul comunist, daca nu chiar toti, au infruntat sadismul tortionarilor si au acceptat sa moara pentru ca erau animati de credinta crestina si pentru ca isi asumasera in intreaga lor fiinta valorile acesteia - credinta in vesnicia sufletului, in viata de dupa moarte, in Parusie, in Inviere, in Judecata cea de Obste.

Demersul de cautare, de capturare, de anchetare, de judecare in instanta si de condamnare penala a celor care au fost tortionari si asasini in inchisorile comuniste trebuie insotit de Canonizarea Sfintilor Inchisorilor Comuniste.

Doua evenimente - unul consumat cu aproximativ doua luni in urma, un altul care va avea loc la sfarsitul acestei veri - ne demonstreaza ca poporul roman ii considera pe cei mai multi dintre cei asasinati de teroarea dictaturii comuniste ca fiind Sfinti crestini.

Primul eveniment il constituie reactia extrem de prompta si de argumentata a societatii civile crestine romanesti la incercarea de a se retrage titlul de cetatean de onoare al orasului Tg. Ocna acordat lui Valeriu Gafencu, cel pe care evreul convertit la crestinism, monahul Nicolae Steinhardt l-a numit "Sfantul Inchisorilor".

Dezbaterea nationala initiata in cadrul acestui demers de aparare a memoriei lui Valeriu Gafencu a relansat doua importante subiecte pentru exorcizarea morala a societatii romanesti: canonizarea Sfintilor Inchisorilor si condamnarea penala a celor care au slujit regimul de exterminare si dictatura comunista din Romania.

Al doilea eveniment va avea loc la Bucuresti, in ziua de 31 august 2013, cand Monseniorul Vladimir Ghika, preot romano-catolic si principe roman, va fi beatificat in cadrul unei Liturghii care va fi oficiata la Romexpo de de trimisul Papei Francisc, Cardinalul Angelo Amato, Prefectul Congregatiei pentru Cauzele Sfintilor.

Biserica Romano-Catolia recunoaste, astfel, jertfa de martir pe care Monseniorul Vladimir Ghika a adus-o prinos lui Dumnezeu, Bisericii si Neamului in lupta cu demonul comunist. De asemenea, Biserica Ortodoxa Romana cunoaste mii de preoti care au suferit si au murit in inchisorile comuniste, multi dintre acestia jertfindu-se cu moarte martirica.

Exorcizarea societatii romanesti implica, pe de o parte, o ofensiva penala generala, nationala, lansata atat impotriva tortionarilor si asasinilor, cat si a indivizilor care au detinut functii de raspundere in PCR, UTC si Securitate - inclusiv esaloanele 2 si 3 - iar pe de alta parte, asumarea de catre Biserica a Canonizarii Sfintilor Inchisorilor. Justitia si Biserica pot realiza aceasta exorcizare.

Fantoma comunismului trebuie, deci, alungata definitiv din sufletul Natiunii Romane si din structurile Statului Romana.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#canonizare sfinti inchisori comuniste, #Valeriu Gafencu inchisori, #canonizare Vladimir Ghika , #eveniment