Reuters scrie despre vrajitoarele din Romania, care folosesc puterea Internetului impotriva guvernului corupt

Joi, 02 Mai 2019, ora 10:36
10807 citiri
Reuters scrie despre vrajitoarele din Romania, care folosesc puterea Internetului impotriva guvernului corupt
Foto: Arhiva Pixabay

Agentia de stiri Reuters a publicat un reportaj despre o familie de vrajitoare din Romania, care se foloseste de puterea Internetului pentru a gasi mai multi clienti si pentru a-si mari castigurile.

"Repeta dupa mine! Sa fiu impreuna cu persoana pe care o doresc", incanteaza o vrajitoare in timpul unui apel video cu un client din India, care a dat bani grei pentru o vraja de dragoste.

"Aceasta sesiune, desfasurata in curtea din spate a unei case din afara Bucurestiului, in zona Mogosoaia, este una dintre multele consultatii pe care le ofera online aceasta familie, alternandu-le cu ritualuri transmise live pe Facebook", noteaza agentia britanica.

"O vrajitoare cu adevarat puternica poate rezolva probleme si de la distanta", a explicat pentru sursa citata Cassandra Buzea, o vrajitoare de 20 de ani.

"Nu telefonul sau Facebook-ul fac magia. Sunt cuvintele pe care le spunem, ritualurile pe care le facem si este suficient sa ne privim in ochi pentru ca ritualul sa functioneze", adauga aceasta.

Agentia scrie ca "puterea Internetului" a permis comunitatii de vrajitoare din Romania sa isi mute treptat practicile in mediul online.

"Vrajitoria este considerata de mult timp un obicei popular in aceasta tara din Europa de Est, iar multe dintre cele 4.000 de vrajitoare din tara reusesc sa ademeneasca clienti din Europa, Asia si Statele Unite", adauga Reuters.

Buzea a precizat ca tanara generatie a convins vrajitoarele batrane de "puterea selfie-ului".

"Nimic nu s-a schimbat, practica e aceeasi, dar acum e mult mai usor pentru noi sa luam legatura cu clienti din alte tari", a declarat Mihaela Minca, mama Cassandrei.

Iubire, sanatate, bani

Desi nu au precizat cati bani castiga, vrajitoarele au spus ca o sedinta de tarot incepe de la 50 de euro.

Cu toate acestea, multe dintre ritualurile speciale, cele privind iubirea, sanatatea si banii, dureaza si cateva saptamani, iar costurile se ridica la ordinul sutelor de euro.

Vraji anticoruptie

Agentia de stiri mai noteaza ca vrajitoarele au inceput sa isi indrepte atentia si spre zona politica, alaturandu-se protestelor anticoruptie.

Minca a povestit ca a luat legatura, online, cu noua vrajitoare si vrajitori din Europa sau SUA, ca sa blesteme politicienii din Romania pe care ii considera corupti.

Transmis online, grupul a efectuat un ritual in masa impotriva "celor care nu-si fac treaba si au intentii rele, ca sa isi piarda functiile si sa aiba probleme de sanatate", a spus Minca.

Ea a mai adaugat ca vrea sa se foloseasca de puterea Internetului inca o data, inainte de alegerile europarlamentare din 26 mai.

"Vom continua acest ritual pe 25 mai. Vom face un ritual puternic impotriva guvernului roman, astfel incat pe 26 mai, cand se desfasoara alegerile europarlamentare, sa facem o vraja pentru binele tarii", a completat vrajitoarea.

Reuters aminteste ca Transparency International a catalogat Romania ca una dintre cele mai corupte tari din UE. In plus, mai noteaza ca PSD a adus, anul trecut, o serie de modificari Codurilor Penale, schimbari care au fost puternic criticate de Comisia Europeana.

A.D.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#Reuters vrajitaore Romania , #eveniment