Romanul rapit in Nigeria a fost salvat

Miercuri, 12 Octombrie 2016, ora 22:05
11343 citiri
Romanul rapit in Nigeria a fost salvat
Foto: captura YouTube/ digitalmagic

Romanul rapit luni in sudul Nigeriei a fost salvat, informeaza autoritatile romane.

"Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca cetateanul roman rapit in Nigeria la data de 10 octombrie 2016 a fost eliberat. Totodata, multumeste institutiilor participante la Celula de Criza a MAE si autoritatilor nigeriene pentru implicare si sprijinul oferit in acest caz.

Ministerul Afacerilor Externe foloseste acest prilej pentru a reitera recomandarea ferma adresata cetatenilor romani aflati in zonele de conflict/cu risc major de securitate de a contacta cea mai apropiata misiune diplomatica a Romaniei pentru a-si inregistra prezenta in regiune, astfel incat sa poata beneficia de o asistenta si protectie consulara cat mai eficienta", se arata intr-un comunicat remis presei miercuri seara de MAE.

Sursa citata nu ofera alte detalii legate de acest caz, in schimb reitereaza recomandarea ferma de consultare a informatiilor postate pe site-ul MAE, la sectiunea "Sfaturi de calatorie".

Conform Digi24, Christian Nedelcu, barbatul rapit luni, este acum in custodia autoritatilor nigeriene, in stare buna de sanatate, el urmand sa fie evaluat medical si sa intre in contact cu personalul consular.

In plus, s-a confirmat faptul ca el nu a fost rapit de teroristi, ci de o grupare criminala, care a cerut rascumparare de la firma la care el lucra.

Purtatorul de cuvant al MAE, Ionut Valcu, a declarat la postul de televiziune citat ca barbatul este acum in siguranta. "Familia a fost intotdeauna informata cu privire la starea lui", a adaugat acesta.

Intrebat daca s-a platit o rascumparare pentru el, Valcu a raspuns: "Statul roman nu plateste rascumparari". Purtatorul de cuvant al MAE nu a putut da relatii despre vreo suma platita de compania la care lucra barbatul rapit.

"Nu am elemente daca s-ar fi platit vreo raspumparare, institutiile statului roman nu au platit. Nu pot sa cunosc ce fac alte companii", a afirmat acesta.

Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al MAE a subliniat faptul ca romanul a fost salvat repede.

"Celula de criza constituita a functionat la foc continuu, demersurile noastre au fost eficiente pentru a-l scapa din mainile rapitorilor intr-un timp foarte scurt", a mai declarat acesta.

Romanul Christian Nedelcu, de profesie inginer, a fost rapit, luni, in sudul Nigeriei, de persoane inarmate.

Informatia a aparut intai in presa din Nigeria, pe DailyPost.ng, iar ulterior a fost confirmata si de Ministerul Afacerilor Externe, care a subliniat intr-un comunicat remis presei ca "Ambasada Romaniei la Abuja urmareste cu atentie cazul".

Jurnalistii de la Sun News Online au sustinut ca pe langa cetateanul roman, care ar avea 52 de ani, au mai fost rapite si alte persoane, care ar fi facut parte din echipa sa.

Se pare ca a avut loc si un schimb de focuri, intre escortele romanului si atacatori, dupa care inginerul a fost rapit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#roman rapit Nigeria salvat , #eveniment