"Scoala pentru democratie" - Un program despre stat de drept si anticoruptie, destinat tinerilor

Vineri, 25 Iulie 2014, ora 10:36
1740 citiri
"Scoala pentru democratie" - Un program despre stat de drept si anticoruptie, destinat tinerilor
Foto: expertforum.ro

Organizatia Expert Forum (EFOR) deschide in aceasta vara portile "Scolii pentru democratie", un program destinat tinerilor din Romania si R. Moldova dornici sa invete despre stat de drept, anticoruptie, transparenta decizionala, participare publica sau sa afle ce sunt mogulii, oligarhii si clientelismul.

"Toti acesti factori influenteaza modul in care traiesti, cum se cheltuie banii publici, cum se pune la cale guvernarea tarii sau cum se desfasoara relatiile politice si economice. Mai mult, influenteaza gradul de democratie din tara ta sau din regiune, cat de corect este votul, cat se investeste in educatie, sanatate sau in drumul din fata casei tale", se arata in anuntul postat pe site-ul Expert Forum (EFOR).

Seminarul, sustinut de Ambasada SUA in R.Moldova si de Ambasada Canadei in Romania, se va desfasura in Simon (Bran), judetul Brasov, intre 22 si 28 august 2014.

Sunt asteptati sa participe 21 de tineri cu varste intre 20 si 30 de ani, cetateni din Republica Moldova (15 persoane) sau Romania (6 persoane).

Seminarul organizat de Expert Forum si British Council isi propune sa ii ajute pe cei 21 de tineri cu potential de lideri, care vor fi selectati sa invete si sa faca schimb de experienta cu experti si activisti din mediul ONG si reprezentanti ai institutiilor publice din Romania.

"Vei invata alaturi de tineri din Romania si Republica Moldova cum sa identifici si sa rezolvi problemele unei comunitati, cum sa scrii un proiect si sa il implementezi. Te vom sustine cu sfaturi si financiar. Temele pe care le abordam cu pasiune si interes in cadrul Scolii pentru Democratie sunt: democratie, stat de drept si buna guvernare; retele de putere si mecanisme anticoruptie; politica, populism si extremism; drepturile omului si cetatenie activa", se mai arata in comunicatul citat.

La seminar vor participa reprezentanti ai ambasadelor SUA si Canada, experti EFOR, dar si un reprezentant al CSM - judecatorul Cristi Danilet.

Inscrierile se pot face pana la data de 31 iulie, ora 17.00 pe adresa de e-mail office@expertforum.ro, unde doritorii vor trebui sa trimita un curriculum vitae, o scrisoare de intentie de maximum o pagina si un eseu de doua pagini despre ce inseamna sa fii lider si despre cum si-ar dori sa produca o schimbare pentru imbunatatirea situatiei economice, politice sau sociale din comunitatea sau regiunea din care vin.

Participantii selectati vor fi anuntati pana pe data de 3 august. Cazarea si masa vor fi gratuite. Mai multe detalii pe site-ul Expert Forum.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#scoala pentru democratie Expert Forum, #seminar Expert Forum , #eveniment