Ziare.com

Se schimba componenta CNATDCU: Cine sunt membrii nou numiti

Marti, 17 Ianuarie 2017, ora 22:57

   

Se schimba componenta CNATDCU: Cine sunt membrii nou numiti
Cinci dintre cei 47 de membri ai Consiliului General al CNATDCU si alti 18 din opt comisii de specialitate au fost schimbati prin ordin de ministru, care a fost publicat, marti, in Monitorul Oficial, pentru ca si-au dat demisia, fie din motive personale, fie pentru ca erau incompatibili cu aceste functii.

Astfel, din Consiliul General al CNATDCU au plecat cinci membri, printre care si academicianul Viorel Barbu, fost presedinte. Locul lui de membru al Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), dar nu si de presedinte, care va fi desemnat ulterior prin vot, a fost ocupat de academicianul Dorel Banabic.

De asemenea, Mihai-Eugen Hinescu, de la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in domeniul Patologiei si Stiintelor Biomedicale "Victor Babes" a fost inlocuit in Consiliul General de Catalin Vasilescu, de la UMF Carol Davila.

La randul sau, Sorin Gabriel Popescu de la Universitatea Tehnica din Cluj Napoca a fost inlocuit de Catalin Fetecau, de la Univeristatea Dunarea de Jos Galati, iar locul lui Stefan Eugen Pruna, de la Academia de Politie din Bucuresti, a fost luat de Ioan Craciun, de la Universitatea Nationala de Aparare "Carol I" din Bucuresti

Totodata, academicianul Nicolae Victor Zamfir a fost inlocuit in Consiliul General de academicianul Victor Voicu.

Alte 18 schimbari au avut loc la nivelul a opt dintre cele 35 de comisii ale CNATDCU. Modificarile au vizat comisiile de Stiintele pamantului, Inginerie industriala si management, Medicina, Sociologie, stiinte politice si administrative, Stiinte militare, informatii si ordine publica, Stiinte economice si administrarea afacerilor, Teologie si Artele spectacolului.

Ordinul, semnat de fostul ministru al Educatiei Mircea Dumitru in 21 decembrie, a fost publicat, marti in Monitorul Oficial.

Ministerul Educatiei a aprobat noua structura avand in vedere ca numarul membrilor unor comisii de specialitate ale CNATDCU nu poate asigura calitatea evaluarii, luand act de demisiile unor membri ai CNATDCU si avand in vedere vacantarea unor locuri in Consiliul General si in comisiile de specialitate ale CNATDCU, potrivit documentului.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre membri CNATDCU inlocuiti CNATDCU membri
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 4389 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor