Slujba de a doua Inviere la Patriarhie - vezi mesajul PF Daniel

Duminica, 24 Aprilie 2011, ora 15:52
9121 citiri
Slujba de a doua Inviere la Patriarhie - vezi mesajul PF Daniel

Credinciosii ortodocsi si catolici participa duminica la pranz la slujba din prima zi de Paste, prilej de a lua lumina pentru toti cei care nu au reusit acest lucru in noaptea de Inviere.

Oficiata in toate bisericile, slujba din prima zi de Paste se mai numeste si Invierea Mica.

"Slujba Vecerniei se oficiaza in Sfanta Zi de Paste in miezul zilei cand are loc a doua Inviere. La aceasta slujba se citesc Evangheliile in 12 limbi, la Catedrala Patriarhala, iar la celelalte biserici in trei sau patru limbi. Acest lucru are o semnificatie speciala, simbolizeaza universalitatea credintei crestine. Crestinii care nu au luat lumina pot veni acum sa ia, Lumina fiind adusa de la Ierusalim", a precizat, duminica, parintele Constantin Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane.

Patriarhul BOR, Daniel: Sarbatoarea Invierii Domnului este una a luminii si a bucuriei

Mii de credinciosi adunati pe Colina Bucuriei din Bucuresti au primit in fata Resedintei si a Catedralei Patriarhale, Sfanta Lumina adusa de la Ierusalim, de la patriarhul Daniel. Slujba Invierii a fost oficiata de patriarh, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, slujitori ai Catedralei Patriarhale.

"Lumina aceasta a Sfintelor Pasti si bucuria aceasta a Sfintelor Pasti trebuie sa le raspandim in jurul nostru ca si crestini care purtam lumanare de inviere in mana ca simbol al prezentei lui Hristos in viata noastra si ca indreptare a noastra spre lumina Imparatiei Cerurilor", a spus patriarhul in cuvantul de invatatura rostit la finalul slujbei.

In opinia patriarhului, lumina pe care am primit-o in noaptea de Pasti de la Ierusalim este un dar al Mantuitorului Nostru Iisus Hristos pentru cei catre pastreaza dreapta credinta si il iubesc pe El.

"Ea reprezinta o minune a Ortodoxiei, ca o incurajare a noastra a tuturor, ca o marturie ca Hristos Domnul cel Inviat, desi este inaltat la Ceruri intru Slava, este tainic prezent in mijlocul poporului drept-maritor", a spus patriarhul, afirmand ca lumina adusa pentru al treilea an consecutiv de o delegatie a BOR este "o mangaiere, un semn de binecuvantare si de bucurie pentru clerul si credinciosii Bisericii Noastre".

In cuvantul sau, patriarhul Daniel a deslusit cele trei adevaruri ale credintei noastre, acelea ca Invierea lui Hristos este biruinta asupra mortii si inceputul unei alte vieti, a vietii vesnice, incepatura sau arvuna a invierii tuturor oamenilor, nu numai a crestinilor si, in al treilea rand, Lumina si Sensul Ultim al vietii oamenilor si al intregului Univers.

Intaistatatorul BOR a indemnat la raspandirea luminii si bucuriei "si in jurul nostru, prin cuvantul bun si prin fapta cea buna".

"Sa aducem bucurie acolo unde este intristare! Sa aducem comuniune acolo unde este singuratate! Sa aratam un gest de pretuire si iubire frateasca fata de cei bolnavi, fata de cei singuri, fata de cei orfani, fata de cei indoliati pentru ca au pierdut fiinte dragi", a spus patriarhul.

De asemenea, el a indemnat "sa nu uitam in aceste zile de Pasti nici pe romanii fratii nostrii din jurul granitelor Romaniei si din diaspora romana".

"Sa le aratam un semn de pretuire. Sa-i pomenim in rugaciuni pentru ca sa-si pastreze credinta si comuniunea romaneasca oriunde s-ar afla ei", a adaugat patriarhul.

In finalul cuvantului sau, patriarhul Daniel a urat tuturor ca sa petreaca Sfintele Pasti "cu sanatate si bucurie, cu pace si mult ajutor la Dumnezeu in tot lucrul bun" si traditionalul "Hristos a Inviat!"

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#slujba Paste, #Catedrala Patriarhala Bucuresti, #Evangheliile citite 12 limbi , #eveniment
Comentarii
Poza Cob
Cob
rank 5
Era corect ca Ziare.Com sa publice pastorala de paste a patriarhiei, asa cum publica toate prostiile politicienilor.