Televiziunea on-line LipscaniTV, lansata in Centrul Vechi

Sambata, 31 Iulie 2010, ora 13:33
2559 citiri
Televiziunea on-line LipscaniTV, lansata in Centrul Vechi

Numerosi tineri au participat, vineri seara, la lansarea televiziunii online LipscaniTV, eveniment care s-a desfasurat pe o terasa din strada Zarafi, care face legatura intre Lipscani si Gabroveni.

Potrivit coordonatorului acestei televiziuni, Horia Alexandru, sociolog si coordonator de programe culturale pentru tineret, in interiorul site-ului televiziuni nou-infiintate este cuprinsa si o poveste intitulata "Lipscaniada":

"Ne gandim sa facem un joc social care sa tina o luna si sa anuntam publicul ca, la sfarsitul lunii august, Centrul Vechi se proclama ... stat independent. Poate se sperie lumea de afirmatie, dar este un joc a la Caragiale, chestiuni simpatice care ar putea sa nasca o placere a jocului si interactivitatii", a declarat Alexandru.

Acesta spune ca s-a intalnit si cu o situatie inedita. "Ne-am pomenit, in urma cu doua zile, cu un mesaj de la o persoana fara simtul umorului: Domne', nu faceti chestii d-astea, pun jandarmii pe voi!", a povestit sociologul.

Filmarile vor fi realizate cu aparate conventionale si neconventionale (camere video profesioniste, dar si gadget-uri, action-camere sau telefoane mobile). De asemenea, se vor face filmari aeriene de la mare inaltime, cu un mini-elicopter video (quadricopter), care va survola zona cu o camera video de la o inaltime de 500 de metri. Filmarile vor fi inregistrate si postate pe site-ul noii televiziuni www.lipscanitv.kartier.ro.

Subiectul principal al emisiunilor va fi lumea teraselor, puzderia de localuri care au transformat peste noapte Centrul Vechi intr-un spatiu de entertainment agreat de tinerii Capitalei.

Numerosii bucuresteni care invadeaza seara de seara stradutele din vecinatatea Curtii Domnesti in cautare de mese libere pentru o cafea sau o bere, constituie de-acum o comunitate aparte pe care LipscaniTV a botezat-o "Comunitatea Lipscanezilor", a explicat Horia Alexandru.

"Este o munca voluntara, din placere, dar daca, la inceputul lui septembrie, dupa ce facem un bilant, constatam ca proiectul e bun, chiar prinde, se dovedeste a fi viabil, e traficul mare pe site si place publicului, atunci o sa solicitam Primariei Capitalei sa ne sprijine", a precizat Alexandru.

Vlad Benescu, colaborator al Lipscani TV, proaspat student al Facultatii de Cibernetica din cadrul ASE, unul dintre initiatorii televiziunii on-line, spune ca este reporter si organizator de evenimente, pe terase sau in interioarele cluburilor.

"Avem camere video aduse de acasa si un lucru special - o camera care se prinde pe cap si cu ajutorul careia vom filma, spontan, pe strazi, prin pub-urile din Centrul Vechi. Avem o idee interesanta, la un pub din zona vrem sa facem cinematograf in aer liber", spune acesta.

Din grila televiziunii nu vor lipsi rubricile de comentarii despre simbolurile istorice ale zonei 'mitul lui Tepes", traditionalele hanuri ale vechiului Bucuresti sau amintiri din perioada interbelica sau organizarea unor mici evenimente promotionale in localurile aflate pe strazile Lipscani, Selari, Smardan, Covaci, Gabroveni, Blanari etc.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#televiziunii online LipscaniTV, #Lipscaniada, #Vlad Benescu , #eveniment