Ziare.com

TV Ziare.com: De ce nu sunt angajate persoanele cu dizabilitati?

Marti, 02 Noiembrie 2010, ora 10:30

   

TV Ziare.com: De ce nu sunt angajate persoanele cu dizabilitati?
TV Ziare.com va invita sa intrati in dialog, marti, incepand cu ora 12.45, cu Suzana Badea Dobre, directorul executiv al Societatii Academice Romane (SAR).

Invitata Ziare.com va discuta pe marginea concluziilor studiului "Accesul la piata muncii redus pentru persoanele cu dizabilitati", realizat de SAR si Motivation Romania.

Potrivit datelor statistice, in Europa, jumatate din persoanele cu dizabilitati au un loc de munca, in vreme ce in Romania doar 12,7% dintre cei aflati in aceasta situatie sunt incadrati in campul muncii, desi toate strategiile guvernamentale privind ocuparea in general sau privind protectia grupurilor vulnerabile au plasat integrarea in munca a persoanelor cu dizabilitati printre prioritati.

De ce firmele cu peste 50 de angajati, care au obligatia legala sa angajeze persoane cu dizabilitati in proportie de 4% din personal, au ocupate doar 15% din locurile rezervate pentru aceste persoane?

De ce prefera autoritatile sa nu amendeze firmele care nu angajeaza persoane cu dizabilitati, desi sunt obligate de lege, si cati bani se pierd la buget prin necolecatre acestor penalitati?

Care sunt slabiciunile sistemului si ce se poate face?

Pentru a afla raspunsurile la toate aceste intrebari, dar si la altele, punctuale, intrati AICI, incepand cu ora 12.30.

Codul de etica

Ziare.com isi rezerva dreptul de a lua masuri impotriva tuturor celor care nu respecta obligatiile ce le revin in urma participarii la emisiune.

Realizatorul emisiunii si comentatorii trebuie sa respecte dreptul la opinie a celorlalti participanti la emisiunie si sa nu faca niciun fel de comentariu discriminator pe criterii fizice, religioase, etnice, rasiale, politice sau culturale.

Toate afirmatiile si comentariile trebuie sa tina cont de existenta dreptului la pluralism politic si social, la diversitate culturala, lingvistica si religioasa.

Atat realizatorul emisiunii, cat si comentatorii nu au voie sa faca niciun fel de afirmatii care ar putea leza demnitatea umana, dreptul la propria imagine sau care sa afecteze in vreun fel protectia minorilor.

Participantii la emisiune nu au voie sa promoveze publicatii, site-uri sau alte canale media cu continut xenofob, rasial, pornografic sau care intra sub incidenta legilor cu privire la drepturile de autor.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1021 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

De ce nu?

Am avut asemenea persoane si n-au fost probleme!

 

desigur, in functie de competente...

...fara a discrimina "pozitiv" si doar in functie de competente si compatibilitatea cu cerintele specifice ale postului...

 

Pentru ca........

sunt in guvern si presedentie.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor