Un copil de 9 ani a fost trimis in judecata de Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate pentru o datorie de 158 de lei

Marti, 13 Noiembrie 2018, ora 14:16
4449 citiri
Un copil de 9 ani a fost trimis in judecata de Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate pentru o datorie de 158 de lei
Foto: Arhiva Ziare.com

O fetita de 9 ani din judetul Botosani a fost trimisa in judecata de Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Suceava pentru o datorie de 158 de lei, dupa ce, in urma cu sase ani, cand fetita avea 3 ani, a beneficiat in aceeasi perioada atat de o internare in spital, cat si de un set de analize medicale gratuite facute la un laborator privat.

Conducerea Casei Judeteane de Asigurari de Sanatate Suceava spune ca de vina pentru situatia creata sunt parintii copilului care au declarat, cand au mers cu copilul la analize, ca in luna respectiva fetita nu a fost internata in spital.

Dupa verificari, reprezentantii CJAS au descoperit ca fata a beneficiat de doua seturi de analize medicale gratuite si au incercat sa recupereze suma decontata catre cabinetul privat.

"In data de 12.09.2012 persoana asigurata s-a prezentat la laboratorul de analize medicale, in contract cu CAS Suceava, la care a efectuat analizele prescrise de catre medicul de familie, analize decontate ulterior de institutia noastra.

La data prezentarii, apartinatorul persoanei asigurate a declarat, sub semnatura proprie, ca in perioada de valabilitate a biletului de trimitere, adica de la data eliberarii acestuia si pana la data prezentarii la laborator, pacienta nu a fost internata in spital.

Din verificarile efectuate de institutia noastra s-a constatat faptul ca persoana asigurata a fost internata in spital in perioada de valabilitate a biletului. Prin urmare, declaratia (...) nu coincide cu realitatea", a declarat directorul CJAS Suceava, Cristi Bleortu.

CJAS a trimis doua notificari la locuinta fetitei pentru recuperarea sumei de 158 de lei, insa acesta nu a fost achitata, motiv pentru care s-a ajuns in instanta, parata fiind chiar fetita.

"Conform procedurii juridice in vigoare, cererea introductiva se indreapta impotriva beneficiarului direct de servicii medicale, urmand ca in procedura regularizarii cererii de chemare in judecata parintii, ca parte responsabila, sa se substituie in drepturi si in obligatii minorului", a spus directorul CJAS Suceava, Cristi Bleortu.

Cererea de chemare in judecata a fost inaintata spre solutionare Judecatoriei Suceava care nu a stabilit inca un termen de judecata in acest caz.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#copil judecata casa asigurari sanatate, #copil Suceava trimis judecata , #eveniment
Comentarii
Poza magog
magog
rank 2
Diferenta, între omul de rînd si omul parlamentar
Poza oranghutan
oranghutan
rank 5