Ursul din Dambovita loveste din nou: A facut trei victime

Sambata, 15 Septembrie 2012, ora 16:31
3400 citiri
Ursul din Dambovita loveste din nou: A facut trei victime

Dupa ce sambata dimineata un barbat de 70 de ani a fost omorat de urs, in localitatea montana damboviteana Pietrosita, inca o persoana pare sa fi fost victima aceluiasi animal, in vecinatatea locului in care s-a intamplat primul atac, in comuna Ciumen. In plus, in cursul zilei de sambata, inca un barbat s-a prezentat la spital, in Pucioasa, cu o rana la nivelul fetei. In acest caz, viata nu ii este pusa in pericol.

Barbat omorat de urs, in Dambovita

A doua victima, femeia, se afla cu vacile la pascut intr-o livada cand a fost atacata, in vecinatatea unei paduri. A fost gasita de un cioban, care a transportat-o la stana, pe brate. Acesta a anuntat jandarmii, acestia transportand-o cu o targa improvizata la soseaua principala, unde a fost preluata o ambulanta, dupa cum a declarat Ciprian Vataselu, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei.

In tot acest timp, femeia de 57 de ani, ranita la gat, bazin si abdomen, a comunicat cu salvatorii.

Conform Realitatea TV, femeia are mai multe fracturi, ea fiind atacata la cateva ore distanta de decesul barbatului sfasiat de urs in Pietrosita.

In urma cu circa doua ore, mai multi oameni au sunat la 112 pentru a anunta ca au vazut un urs in gradinile lor.

Reprezentantii asociatiei care administreaza fondul de vanatoare din zona localitatii Pietrosita (Dambovita) declarasera ca vor cere Ministerului Mediului autorizatie pentru a prinde si a reloca animalul, relateaza Mediafax.

Intre timp, potrivit ministrului Mediului, Rovana Plumb, care se va deplasa in zona, acesta fiind locul sau de bastina, iar una dintre victime, femeia, ruda a sa, "intr-o ora se elibereaza mandatul pentru capturarea ursului". Declaratia a fost facuta putin dupa orele 17.00.

Ursul a fost localizat, perimetrul incercuit

Ursul va fi capturat si abia apoi se va decide soarta sa. Se banuieste ca acesta ar putea fi bolnav de turbare. Animalul a fost localizat, iar perimetrul incercuit, a mai spus ministrul Mediului.

Fondul de vanatoare din zona Pietrosita este privat, fiind administrat de catre "Asociatia de vanatoare si pescuit Dunarea 2007" din Bucuresti.

Potrivit paznicilor asociatiei care administreaza acest fond de vanatoare, in zona sunt mai multi ursi care au tendinta sa coboare spre livezile cu fructe.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#femeie atacata urs Ciumen, #trei atacuri urs Dambovita, #atacuri urs Pietrosita, #Rovana Plumb urs , #eveniment