Zeci de persoane incasau ilegal ajutorul social, la Arad

Joi, 01 Iulie 2010, ora 16:40
2360 citiri
Zeci de persoane incasau ilegal ajutorul social, la Arad
Foto: Arhiva

Zeci de persoane dintr-o comuna aradeana care au fost depistate ca incasau ilegal ajutor social au fost suspendate de la plata, iar in alte cateva comune zeci de persoane vor fi reevaluate medical, deoarece exista suspiciuni ca au obtinut ilegal certificate de handicap.

Calin Bibart, prefectul judetului Arad, a declarat, joi, ca aceste persoane au fost identificate dupa ce a solicitat intensificarea controalelor pe legea care vizeaza venitul minim garantat si controale privind incadrarea in grade de handicap si acordarea ceritifcatelor aferente, transmite corespondentul NewsIn.

Bibart a anuntat ca, in perioada 10 iunie - 9 iulie, Prefectura si Inspectoratul Teritorial de Munca efectueaza controale la primariile din judetul Arad vizand respectarea legii privind venitul minim garantat. Pana acum au fost verificate 29 de primarii, fiind aplicate 12 sanctiuni.

"Prefectura Arad si Inspectoratul Teritorial de Munca au verificat primariile din Fantanele, Chisindia, Seleus, Livada, Misca, Vinga, Ineu, Sicula, Taut, Paulis, Vladimirescu, Olari.

Situatia cea mai grava este in comuna Fantanele, unde pentru 37 familii beneficiare s-a suspendat plata ajutorului social. Legea este destul de permisiva, ceea ce duce la accesul a cat mai multor persoane la aceste gen de ajutoare.

Comunitatile locale puteau stabili criterii mult mai rigide pentru acordarea acestor ajutoare, dar au fost mana larga. Ca doar nu dau de la ei. Sanctiunile care se acorda functionarilor in astfel de cazuri sunt intre 500 si 1.000 lei", a declarat prefectul judetului Arad, Calin Bibart.

In ceea ce priveste campania nationala de control privind incadrarea in grade de handicap si acordarea certificatelor aferente, la nivelul judetului Arad au fost verificate sase unitati administrativ teritoriale. Este vorba de primariile din Vladimirescu, Chisindia, Halmagel, Halmagiu, Varfurile si Gurahont. Dintr-un total de 79 persoane verificate, au fost propuse pentru reevaluare 40.

"La Chisindia, din 24 persoane verificate 9 au fost propuse pentru reevaluare, la Vladimirescu, din 16 persoane verificate 7 au fost propuse pentru reevaluare, la Halmagel, din 5 persoane verificate, 4 au fost propuse pentru reevaluare, la Halmagiu, din 10 persoane verificate, 6 au fost propuse pentru reevaluare, la Gurahont, din 16 persoane verificate, 12 au fost propuse pentru reevaluare si la Varfurile, din 8 persoane verificate, 2 au fost propuse pentru reevaluare.

50% dintre cei verificati sunt cu probleme, iar unde se vor confirma neregulile, se vor retrage certificatele de handicap si se vor pierde beneficiile, iar persoanele implicate vor fi sanctionate", a mai declarat prefectul Aradului.

Calin Bibart a mai spus ca verificarile vor continua pana la data de 9 iulie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#ajutor social incasat ilegal, #Arad ajutor social ilegal , #eveniment
Comentarii
Poza barthkid
barthkid
rank 5
Sintem un stat de asistati
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5