Zeci de turisti blocati in Retezat din cauza alunecarilor de teren - UPDATE

Sambata, 16 Iulie 2016, ora 15:38
2853 citiri
Zeci de turisti blocati in Retezat din cauza alunecarilor de teren - UPDATE
Foto: captura YouTube / Cristi Bocancea

Zeci de turisti sunt blocati, sambata, in muntii Retezat din cauza alunecarilor de teren produse de ploile abundente.

Un apel la 112 a alertat autoritatile cu privire la circa 50 de persoane care ar fi ramas blocate in zona Refugiului Salvamont Bucura, in zona de campare Zanoaga si Gura Zlata, precum si in zona Poiana Pelegii, informeaza Gazeta de Dimineata.

In ajutorul turistilor izolati au fost trimise echipaje de militari si jandarmi, precum si reprezentanti ai serviciului Salvamont. De asemenea, se lucreaza la remedierea situatiei in trafic.

"Astfel, fortele din teren intervin cu 2 buldoexcavatoare, o ambulanta SMURD, o autospeciala de interventie, doua microbuze (pentru transportul persoanelor) si o autospeciala offroad", a declarat Bogdan Danaiata, purtator de cuvant al ISU Hunedoara.

Conducerea ISU Hunedoara mai precizeaza ca eforturile se concentreaza asupra evacuarii persoanelor si mutarii autoturismelor surprinse de alunecarile de teren in zone de siguranta, urmand ca ulterior sa se lucreze si la refacerea drumului judetean 685 in vederea redeschiderii traficului auto.

UPDATE: Potrivit unui comunicat remis presei in jurul orei 17:00 de Inspectoratul de Jandarmi Judetean Hunedoara, jandarmii au ajuns la turistii blocati pe drumul Poiana Pelegii - Barajul Gura Apelor.

"Jandarmii au ajutat sa treaca peste protiunea de drum blocata 12 persoane, care au preluate si conduse la baza muntelui cu autovehiculele Jandarmeriei, dar si cu un autoturism al ISU Hunedoara. Alte sapte persoane au refuzat sa coboare si au ales sa ramana la propriile autovehicule", se arata in comunicat.

Nicio persoana nu a avut nevoie de ingriji medicale, mai precizeaza sursa citata.

Incepand de sambata de la ora 15:00, pana duminica la ora 06:00, judetul Hunedoara se afla sub avertizare meteo Cod Portocaliu de ploi cu caracter torential, fiind prognozate cantitati de apa de peste 60-70 de litri/metru patrat, informeaza meteorologii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#turisti blocati Retezat alunecari teren , #eveniment