Atentat cu bomba la Universitatea din Iasi. Explozie in amfiteatru

Luni, 08 Iulie 2013, ora 10:11
20090 citiri
Atentat cu bomba la Universitatea din Iasi. Explozie in amfiteatru
Foto: dinorasulmeu.ro

Un tanar a detonat o bomba, luni dimineata, intr-un amfiteatru al Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi, acesta fiind ridicat de politisti. Incidentul a avut loc in timpul examenului de licenta.

Tanarul avea un ghiozdan in spate in care se afla o bomba, potrivit Realitatea TV. El mai avea in mana un aparat cu un buton pe care l-a apasat, moment in care s-a produs o explozie.

Este vorba despre un dispozitiv explozibil artizanal, care a fost detonat chiar in timpul examenului de licenta ce avea loc intr-un amfiteatru al universitatii. Individul a intrat in sala de examen si a spus ca nu pleaca de acolo pana nu vine Politia, acesta avand niste solicitari de facut. Chiar inainte ca agentii sa intervina, tanarul a detonat bomba, fiind apoi imobilizat de studenti.

El a fost ridicat de politistii ieseni si perchezitionat, scrie Buna Ziua Iasi. Se pare ca acesta a fost ranit usor, insa nu s-au inregistrat si alte victime.

"Intr-o sala de curs, o persoana care avea un rucsac in spate a amenintat cu detonarea materialului exploziv. Barbatul a fost prins, fiind audiat. Nu exista nicio victima, nicio persoana nu a fost ranita. Se fac verificari ce anume continea rucsacul. Din cele relatate de colegii mei, care se afla la fata locului, este vorba despre un dispozitiv improvizat. El a fost detonat, dar nu a pus in pericol viata niciunei persoane din acea incapere", a declarat Anca Vajaiac, purtator de cuvant IPJ Iasi, la Antena 3.

Decanul Facultatii de Electronica, ce supraveghea examenul de licenta si care a asistat la incident, a spus ca mai multi studenti l-au imobilizat pe individ imediat dupa ce acesta a amenintat ca detoneaza bomba.

"Aveam examenul scris la partea teoretica la licenta, electronica. Dupa 5 minute, a intrat in sala un tip cam negrut la fata. A spus ca e terorist, avea o butelie in spate. Au venit profesorii, au vorbit cu dumnealui. A spus ca este student si ca nu iese nimeni din sala, 'chemati Politia ca am ceva sa le spun lor'.

Profesorii ne-au spus sa ne ducem in sala. Eu si inca 5 colegi am ramas in sala, multi au fugit. El a inceput sa descopere ce avea in bagaj si din greseala a apasat pe buton. (...) Dupa ce a explodat bomba din greseala, eu si cu alti colegi am sarit pe el. A fost ranit doar presupusul terorist, pe pielea de pe mana. Nimeni nu il cunostea, am auzit ca era fost student de la Drept care vroia sa rezolve nu stiu ce cu facultatea", a povestit un student.

Decanul s-a oferit sa fie luat ostatic

De asemenea, Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, a declarat ca individul se afla in custodia politistilor, acesta fiind interogat. Totodata, mai multi angajati ai SRI, pirotehnisti si politisti ieseni cerceteaza corpurile vechi ale cladirii, pentru ca tanarul a amenintat ca are mai multe bombe ascunse si ca le va detona.

"Incidentul s-a petrecut in fata decanului Facultatii de Electronica, Bogdan Ion. Individul a intrat in sala si a spus ca vrea sa stea de vorba cu Politia, nu cu universitatea. Dupa detonare, studentii l-au imobilizat pana au ajuns politistii, care acum fac verificari, pentru ca a amenintat ca mai are explozibil in cladire. Decanul s-a oferit sa ramana singur cu acesta in sala, fiind ostaticul lui, iar studentii sa fie lasati sa plece. Individul a refuzat acest lucru", a declarat Costoiu.

Intrebat cum a reusit tanarul sa intre cu o bomba in universitate, ministrul delegat a spus ca arata ca un student normal, in varsta de aproximativ 25 de ani, care venea cu ghiozdanul sa dea examen. El a mai spus ca toti studentii au fost evacuati din cladire, la initiativa universitatii si a politiei iesene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#explozie Iasi, #atentat bomba Iasi, #atentat bomba Universitate Iasi , #explozie